top of page

5 alapolaj gyerekeknek


A doTERRA illóolajokat kisgyerekek is használhatják, megfelelő tudással és elővigyázatossággal biztonságosan lehet használni akár kisgyerekkortól is.

Gyerekek esetén főleg az olajok párologtatása vagy bőrön való alkalmazása ajánlott, de bizonyos kortól már belsőleg is fogyaszthatók. Az olajok párologtatása a gyerekszobában vagy olyan helyeken ahol a gyerekek sok időt töltenek, nagyban hozzájárul a levegő tisztításához és fertőtlenítéséhez, elpusztítja a levegőben terjedő kórokozókat, valamint enyhíti a szezonális légúti problémákat.


Ha helyileg, bőrön alkalmazzuk az illóolajokat gyerekeken, akkor nagyon fontos odafigyelni a hígítási arányra, és a megfelelő adagolási olajcseppekre. Ezek mind nagyon erős illóolajok, 100%-osan tiszták és terápiás minőségűek, ezért 1-2 csepp olaj használata bőven elegendő egy kisgyerek esetében.Ebben a cikkben az 5 legfontosabb és legjobb doTERRA illóolajat ismertetem, amelyek használata gyerekeknél is alkalmazható.


fájdalom-és lázcsillapító hatású, ezért főleg fej-, fül-, fog- és torokfájásra ajánlott természetes immunerősítő és gyulladáscsökkentő (fülgyulladás, mandulagyulladás, torokgyulladás)támogatja az emésztést és enyhíti a gyomor okozta panaszokat. Orrdugulás és légzőszervi panaszok esetén is segít. Csalánkiütés, valamint rovarcsípés ellen is hat nyugtató hatása, elősegíti a pihentető alvást.


vérzéscsillapító, kisebb vágások, horzsolások, hólyagok esetén ajánlott. Természetesen tisztítja a szervezetet, elősegíti az egészséges légzést, köhögés, nátha, megfázás és influenza esetén. Nagy segítség allergia esetén,mert elősegíti a könnyű légzést.


támogatja az immunrendszert és megelőzi a betegségek kialakulását, az egyik legerősebb baktérium- és vírusölő, ezért nagy segítség a szezonális megbetegedések esetében torokfájás esetén enyhíti a fájdalmat és fertőtlenít, támogatja a szájhigiéniát és a fogíny védelmet- természetes fertőtlenítő, ami nem károsítja a bőrköpenyt.


tisztítja a légutakat, könnyíti a légzést és fenntartja az egészséges légzőrendszer működését. Antiszeptikus hatása miatt nagy segítség, asztmánál vagy kruppos megbetegedésnél enyhíti a köhögést és a nehéz légzést megfázáskor elősegíti az orrjáratok kiürülését és szabaddá tételét.


támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, hasmenés vagy székrekedés estén támogatja az emésztés természetes flóráját. Hányás, túlevés és gyomorrontás esetén is nagy segítségutazási rosszullétekre is ajánlott gyomorsavra és refluxra is nagy segítség!


461 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page