top of page

A 10 legjobb esszenciális illóolaj az immunerősítés érdekében

Testünk minden nap számos kórokozónak, méreganyagoknak és stresszoroknak van kitéve, amelyek terhelhetik szervezetünket és az immunrendszerünket. Némelyiket ellenőrizhetjük, de a legtöbbet nem, ettől függetlenül nem változtat azon a tényen, hogy immunrendszerünk minden nap számos "találatot" kap. Egészséges embereknél ez általában nem probléma. Ha azonban a szervezetünk valamilyen oknál fogva gyenge vagy túlterheltek vagyunk, az immunrendszer gyengül és sérül, ez betegséghez vagy akár még súlyosabb egészségügyi problémákhoz vezethet. Bármennyire is próbáljuk elkerülni, immunrendszerünk végül mégis veszélybe kerül. A lelki tényezők is ugyanúgy gyengítik, mint a munkahelyi stresszhelyzetek, a nem megfelelő alvás vagy bármilyen más rengeteg toxikus anyag, amivel nap mint nap együtt élünk, ill. táplálékainkkal beviszünk, elkerülhetetlenül hatással lesznek az immunrendszerünkre és az egészségünkre.


Az alábbi felsorolás az immunitás érdekében használható leggyakoribb illóolajokat tartalmazza, amelyek különösen hasznosak számos baktérium, vírus és gomba elleni küzdelemben.

1. Levendula

Köztudott , hogy a levendula előnyös lehet a legtöbb helyzetben. Hihetetlenül sokoldalú olaj, amely szinte mindenhez hasznos. Az immunitás szempontjából a levendula különös előnyös, mivel nem csak elősegítheti a jó éjszakai pihenést - ösztönözheti a testet a szükséges helyreállító alvásra -, hanem gyakran használják a stressz csökkentésére is. A stressz és az alváshiány sajnos egyaránt hozzájárul az immunitás csökkenéséhez. A levendula másik tulajdonsága amivel az immunitást erősíti , hogy antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amely megvédi a sejteket a szabad gyököktől.


2. Citrom

A citrom illóolaj erőteljes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért gyakori összetevője a házi tisztító szerveknek is. Ez egy erős antioxidáns is, amely előnyös lehet az immunrendszer számára. Ezenkívül egy energizáló olaj, amely hozzájárul a hangulat emeléséhez, és felfrissültnek és energikusnak érezzük magunkat. Érdekes módon két különböző tudományos vizsgálat, amelyet citrom illóolaj felhasználásával végeztek, bizonyítékot talált arra, hogy ez az olaj hasznos lehet a máj egészségének védelmében. Ez fontos , tekintettel arra , hogy a máj mekkora szerepet játszik az immunrendszerben.


3. Eukaliptusz

Hatásos vírusellenes és antibakteriális tulajdonságai révén az eukaliptusz egy másik illóolaj, amely nagyszerű az immunitáshoz. Bár gyakran használják légzőszervi megbetegedések kezelésére, valójában ennél sokkal többre is hasznos. Segíthet számos betegség leküzdésében, például influenza, bárányhimlő, kanyaró és még sok más. Ezenkívül stimulálja az immunrendszert és az elmét is.


4. Borsmenta

A borsmenta illóolaj hihetetlenül sokoldalú és hatékony olaj. Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és számos esetben hasznos, a hörgőktől kezdve a fejfájáson át az emésztési problémákig. Ugyanakkor hatékonyan véd olyan betegségektől, mint a megfázás, a láz és az influenza, sőt még abban is segít , ha lassúnak, tompának érezzük magunkat.


5. Teafa

A teafa nélkülözhetetlen illóolaj minden otthonban. Hatalmas terápiás tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek antibakteriálisak, vírusellenesek és gombaellenesek. Ráadásul ez az egyik szelídebb illóolaj, így szinte minden otthon számára hasznos. A teafa szintén immunstimuláns, és régóta alkalmazzák kiváló antimikrobiális tulajdonságai miatt.


6. Oregano

Az oregano egy másik illóolaj, amely hihetetlenül előnyös az immunitás fokozásában. A teafához hasonlóan antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes, így fantasztikus a baktériumok elpusztításában és a betegségek megelőzésében. Különösen hasznosnak tartják a fertőzések és a gyulladások elleni küzdelemben. Serkentő illóolaj is. Az oregano azonban nagyon erős illóolaj. Valójában általában „forró” olajnak nevezik, vagyis melegítő érzést vált ki és könnyen irritáló lehet. Ezért rendkívül körültekintően kell használni. Az oreganót soha nem szabad kisgyermekek, terhes vagy szoptató anyák számára alkalmazni. Az oregánó illóolaj messze a legbiztonságosabb módja a diffúzió.


7. Niaouli

A niaouli illóolajat különösen előnyösnek tartják az immunitás fokozásában. Antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes, számos betegségre terápiás hatású. Nemcsak légzőszervi problémák esetén hasznos, hanem megfázás, láz és influenza elleni küzdelemben is. A Niaouli stimuláló illóolaj, sőt hasznos a parazitáktól való védekezésben, valamint a fertőzések és a baktériumok leküzdésében is.


8. Palmarosa

A Palmarosa az immunitás egyik legjobb illóolaja. Általában megtalálható a palmarosa bőrápoló termékekben, mivel sokféleképpen képes támogatni a bőr egészségét. Az antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságok széles skálájával azonban számos betegség leküzdésére is használható. Leginkább geraniolból álló palmarosa az immunrendszer serkentője. Továbbá, mivel ez az egyik legkíméletesebb illóolaj, ezért ez az olaj a legtöbb embernél használható.


9. Rozmaring

Másik sokoldalú olaj a rozmaring, amely előnyös az immunitás szempontjából. Antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, gyakran használják a betegség, különösen a légzőszervi betegségek elleni küzdelemben. Az 1, 8-cineol magas aránya miatt a rozmaringot stimulálónak tekintik a légzőrendszer mirigyei számára. Ezenkívül immunstimuláns, így nemcsak a baktériumok elleni védekezéssel, hanem az immunrendszer erősítésével is hozzájárulhat a test védelméhez.


10. Szegfűszeg

A szegfűszeg sok immunitás illóolaj keverék gyakori összetevője, és jó okkal. Antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes, és erősen antiszeptikusnak is tekinthető. Gyakran alkalmazzák a száj egészségére és általános fertőzésekre, valamint megfázás és influenza elleni küzdelemre.1 130 megtekintés0 hozzászólás

Bình luận


bottom of page