top of page

A Grapefruit esszenciális olaj előnyei

Frissítve: 2020. aug. 19.A grapefruit olajat, amelyet a grapefruit növényéből nyernek, évszázadok óta használják a gyulladások, a súlygyarapodás, a cukor iránti vágy és még a másnaposság tüneteinek megelőzésére. Szintén természetes megoldás a stressz ellen, gyulladásgátló, antioxidáns étel és rákmegelőző hatású természetes kémiai vegyületeket tartalmaz. A grapefruit illóolaj egy erős kivonat, amelyet a Citrus paradisi grapefruit növényből nyernek. A grapefruitolajban természetesen magas az antioxidánsok és a fitokémiai anyagok száma, amelyek csökkentik az oxidatív stresszt és a betegségeket okozó gyulladást. A grapefruit illóolaj sok előnye annak egyik fő alkotóeleme, a limonén (az olaj kb. 88–95% -át teszi ki). A limonénről ismert, hogy daganatokkal küzdő, rákot megelőző fitokémiai anyag, amely megvédi a DNS-t és a sejteket a károsodástól. A limonén mellett a grapefruit illóolaj más erős antioxidánsokat is tartalmaz, köztük a C-vitamint, a mirénént, a terpinént, a pinént és a citronellolt.Mint az egyik legszélesebb körű illóolaj, a grapefruit olaj aromája tiszta, friss és kissé keserű, akárcsak maga a valódi gyümölcs. A citrusfélék íze és illata jellemző, ezért sok ember szívesen használja azt természetes háztartási tisztítószerekben, házi kozmetikai krémekben, szappanokban vagy kozmetikumokban.


A grapefruit illóolaj előnyei a következők: >Háztartás- felületek fertőtlenítése >A test tisztítása >A depresszió csökkentése >Az immunrendszer stimulálása >Folyadék visszatartás >A cukor iránti vágy megfékezése >Segít a fogyásban

A grapefruit olajat leggyakrabban torok- és légúti fertőzések, fáradtság, izomfájdalmak, valamint az ízületi gyulladás természetes gyógyítására használják. Emellett következetesen használják azok is, akik fogyni szeretnének. Elősegíti az energiaszint növelését és az anyagcserét, valamint hozzájárulhat a cukor iránti vágy megfékezéséhez. Természetes méregtelenítő szerként a grapefruit olaj segíthet a májnak a méreganyagok és hulladékok tisztításában, valamint aktiválja nyirokrendszerét és szabályozhatja a folyadék visszatartását.1. Segíti a fogyást A grapefruit egyes aktív összetevői fokozzák az anyagcserét és csökkentik az étvágyat. Belélegezve vagy helyileg alkalmazva ismert, hogy a grapefruit-olaj csökkenti a sóvárgást és az éhínséget, ami kiváló eszköz az egészséges gyors fogyáshoz. Természetesen a grépfrútolaj önmagában történő felhasználása nem fog mindent megváltoztatni - de ha étkezési és életmódbeli változásokkal kombinálják, akkor hasznos lehet. A grapefruit illóolaj kiváló vízhajtó és nyirok stimuláló anyagként is szolgál. Ez az egyik oka annak, hogy alkalmazzák cellulit krémekbe és keverékekbe. Ezenkívül a grapefruit nagyon hatékony lehet a felesleges vízveszteség elhárításában, mivel elősegíti a lassú nyirokrendszer elindítását. A japán Nagata Egyetemi Orvostudományi Egyetem kutatói úgy találták, hogy a grapefruit belélegezve „frissítő és izgalmas hatású”, ami arra utal, hogy aktiválódik a szimpatikus idegtevékenység, amely segít a testtömeg ellenőrzésében.Állatkísérleteikben a kutatók megállapították, hogy a grapefruit szimpatikus ideg aktivitására hatással van a testben a lipolízisért felelős fehér zsírszövetre. Amikor a patkányok belélegezték a grapefruit olajat, fokozott lipolízist tapasztaltak meg, ami a testtömeg-növekedés elnyomását eredményezte.2. Működik természetes antibakteriális szerként A grépfrútolajnak antimikrobiális hatása van, amely elősegíti a baktériumok káros törzseinek csökkentését vagy kiküszöbölését, amelyek a testbe kerülnek a szennyezett élelmiszerek, víz vagy paraziták útján. A kutatások azt mutatják, hogy a grapefruit-olaj képes küzdeni az erős baktériumtörzsekkel is, amelyek felelősek az élelmezésben született betegségekért, beleértve az E. Coli-t és a szalmonellát. A grépfrút a bőr vagy a belső baktériumok és a gombák elpusztítására, a penészgomba elleni küzdelemre, az állati takarmányokban élő paraziták elpusztítására, az élelmiszerek tartósítására és a víz fertőtlenítésére is használják. A Journal of Alternative and Complementary Medicine közzétett laboratóriumi tanulmány megállapította, hogy amikor a grépfrútmag kivonatot 67 különféle baktériumtörzs ellen vizsgálták, amelyek egyaránt gram-pozitív és gram-negatív szervezetek voltak, antibakteriális tulajdonságokat mutattak mindegyikükkel szemben.


A gram vizsgálatokról itt olvashat bővebben:3. Csökkenti a cukor iránti igényt

Úgy érzi, mintha mindig valami édességet keresne? A grépfrútolaj segíthet csökkenteni a cukor iránti vágyat, és elősegítheti a cukorfüggést. A limonén, a grapefruit-olaj egyik elsődleges alkotóeleme, patkányokkal végzett vizsgálatok során kimutatta, hogy kiegyensúlyozza a vércukorszintet és csökkenti az étvágyat. Állatkísérletek azt is kimutatták, hogy a grapefruitolaj befolyásolja az autonóm idegrendszert, amely szabályozza az öntudatlan testi funkciókat, ideértve a stressz és az emésztés kezelésével kapcsolatos funkciókat is.4. Fokozza a keringést és csökkenti a gyulladást A terápiás minőségű citrus illóolajok ismertek arról, hogy képesek segíteni a gyulladás csökkentésében és a véráramlás fokozásában. A grapefruit erek tágító hatása természetes gyógymódként szolgálhat a PMS-görcsök, fejfájás, puffadás, fáradtság és izomfájdalmak kezelésére. A kutatások azt sugallják, hogy a grapefruitban és más citrusfélékben található illóolajokban található limonén segíti a gyulladás csökkentését és a szervezet természetes immunválaszának a szabályozását.Szerző-Forrás:

Dr. Josh Axe ( kiropraktikus orvos, igazolt természetes gyógyász orvos és klinikai táplálkozási szakorvos)


A kutatási anyagot angol nyelven tovább olvashatja:

460 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page