top of page

Adaptogén gyógynövények- érzelmek kiegyensúlyozása, stressz kezelése, fizikai energia természetesen

Az adaptogének olyan gyógynövények, amelyek energiával látják el a szervezetet és csökkenteni tudják a szervezetben a stressz-szintet. Az adaptogének különféle természetes anyagok, amelyek részben a mellékvesére gyakorolt hatásuk révén, módosítják a test reakcióit a különféle stresszhatásokkal szemben, növelik a stresszel szembeni ellenállást, általában nincsenek nem kívánatos mellékhatásaik, toxikus hatásaik. Az adaptogén gyógynövények segítenek a stresszhez való alkalmazkodásban, nemcsak a pszichés, hanem a fizikai stresszhez is, mindemellett segítenek a hormonális egyensúly szabályozásában. Adaptogén jelzővel azokat a gyógynövényeket illetjük, amelyek növelik a szervezet ellenálló képességét a stresszel, fizikai sérülésekkel, és kimerültséggel szemben. Egyes helyeken fiatalító, energizáló gyógynövényeknek is nevezik őket. Az adaptogén intelligens gyógynövény csak abban az esetben hat, ha szükséges. Egy adaptogén vérnyomáscsökkentő növény csökkenti a vérnyomását azoknál, akiknél magas, viszont semmilyen hatást nem fejt ki azoknál, akiknél normális.


Mik azok az adaptogének?

Az emberiség már évezredek óta használ gyógynövényeket számos baj és betegség kezelésére, melyek közül sok a mai gyógyászatban is megállja a helyét, ezen időtállt növények között pedig adaptogén gyógynövényeknek nevezzük azokat, melyek különösen hatékonyak a stressz csillapításában (pl. ginzeng, kasvirág, aranygyökér stb.). A legtöbb növényi adaptogén nootropikum is egyben, ezért szedésuk a stressz elleni védelem mellett javítja kognitív funkcióinkat is.Az adaptogének rendszeres alkalmazása a következő pozitívumokkal jár:

  • ingerületátvivő anyagok szabályozása

  • agysejtek kommunikációjának javulása

  • az agyi vérellátás javulása

  • az agyhullámok modulálása

  • agysejtek védelme

  • méregtelenítő hatás (nehézfémek és toxinok)

  • javuló neuroplaszticitás

  • magasabb BDNF és idegnövekedési faktor


A doTERRA megalkotott egy olyan esszenciális olaj keveréket, amely nyugtalanság vagy szélsőséges érzelmek esetén, stressztűrő képességeinket fokozhatja, ha tartósan ilyen élethelyzetben élünk- stresszhelyzetek kezelésében segíthet alkalmazkodni, segít higgadtnak maradni az Adaptiv termékek segítségével. A levendula, a magnólia, a Neroli és a Sweetgum stresszoldó hatást fejt ki, míg a vad narancs és a fodormenta energiát ad és felemel. A Copaiba és a rozmaring szorongó érzelmeket enyhíti, hogy a nyugtató keveréket kerekítse. Ha fáradtnak érzi magát, vagy nehezen tudja tartani a feladatot, az Adaptiv  nyugtató esszenciális olajkeverék segít megteremteni az egyensúly érzetét.


A termékekről itt olvashat:


doTERRA Adaptiv ™ Touch Esszenciális Olajkeverék golyós roll-on:


doTERRA Adaptiv ™ Esszenciális Olajkeverék:


A kapszula egyelőre nem elérhető Euróban!

 

További 3 olyan adaptogén növény, amit esszencia formájában magunkhoz vehetünk!


BAZSALIKOM (Ocimum basilicum) 🌱 Az ájurvédikus gyógyításban fáradtság kezelésére is használják. 🌱Számos antistressz vegyületet tartalmaz, így szorongás enyhítésére használjuk. 🌱Jelentős immunerősítő hatással bír és a gyulladást is eredményesen csökkenti. 🌱Kimerültség, túlterhelés esetén mellékveséhez masszírozva csökkenti ezt a tünetet


A bazsalikom olajról bővebben itt olvashat:CITROMFŰ (Melissa officinalis) 🌱Antidepresszáns kvalitása van 🌱Ideg-és szívnyugtató, görcsoldó 🌱 Jó antioxidáns forrás a benne található eugenol hatóanyag miatt 🌱Magas szabadgyök megkötő képessége hatékony védelmet biztosít az agysejtek számára is.


A citromfű olajról bővebben itt olvashat:KURKUMA (Curcuma longa) 🌱Antioxidáns enzim aktiválásával fokozza a sejt oxidatív stressz elleni védekezését 🌱Gyulladáscsökkentő, ízületigyulladást, reumatoid arthitisz esetében nagyon hatásos 🌱Őrködik az egészséges sejtek biokémiai folyamatain 🌱Az indiai ajurvéda orvoslás számára 6000 éves írások őrzik, hogy a kurkuma számos betegséget megelőz és gyógyít.


A kurkumáról bővebben itt olvashat:Melissa officinalis -Citromfű

A citromfű szorongásoldó hatását a GABA transzamináz enzimek elnyomásával antidepresszáns kvalitását a mitogén aktivált protein kináz kaszkádok szabályozásával fejti ki. Emellett a Melissa officinalis jó antioxidáns forrás is a benne található eugenol miatt, valamint a szabad gyökök megkötésével hatékony védelmet biztosít az agysejtek számára is.

482 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page