top of page

Alvászavarok kezelése és alvásminőség javítása esszenciális olajokkal

Frissítve: 2020. aug. 9.

Az alvásminőség javítása az egyik legfontosabb tényező az egészség és a belső egyensúly, azaz a lelki fizikai állapot harmóniájához. A kialvatlanság számtalan egészségügyi problémához vezethet, rontja a koncentrációt, memóriát, így a teljesítőképességet. A tartós kialvatlanság számos krónikus betegség kialakulásának kedvez, bizonyítottan szerepet játszik a cukorbetegség, elhízás, depresszió, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában. Alváshiányos embereknek csökken a nemi vágya, ráadásul az alvásmegvonás öregíti a bőrt, gátolja az izom és csont anyagcseréjét, leromlik a szövetek regenerációs képessége.Miközben alszunk, testünk regenerálódik, idegrendszerünk pedig feldolgozza azt a sok-sok ingert, ami napközben ér minket.


A TV, okostelefon és számítógép monitor által kibocsátott fény, annak kék tartománya stimulálja az idegrendszert, amitől nehezített az elalvás. Az elektromos készülékek elektroszmogot bocsátanak ki, mely egy nem látható sugárzás, ám idegrendszerünkre hatással lehet. Továbbá a vízér és egyéb geopatikus sugárzások reggeli fáradtságot, a reumaszerű panaszokat és a gyakori rémálmokat egyaránt okozhatják vízerek. A tartós izomhúzódásokat, görcsöket, ízületi és hátfájdalmakat, a fejfájást, a visszértágulatokat és egyéb keringésrendszeri bántalmakat, akár még a magas vérnyomást is vissza lehet vezetni geopátiás mezők hatására. Radiesztéziai méréssel ez megállapítható, így ajánlott egy szakemberrel kiméretni, nem helyezkedik-e el ágyunk egy ilyen sugárzás felett.

Dr. Ulrike Banis orvos-természetgyógyász szerint a hormonháztartás zavarai is gyakran kapcsolatban állnak a geopatikus mezőkkel, amelyeket általában az elektroszmog súlyosbít. így érdemes a hálószobánkat mentesíteni ezektől.A súlyos alvászavarok hátterében egyaránt állhatnak fizikai és lélektani tényezők. A megfelelő kezelés érdekében vizsgáltassa ki magát szomnológiai és pszichológiai szakrendelésen.


Mit tehetünk esszenciális olajokkal, hogy belsőleg, természetesen elősegítsük az alvást és az alvás minőségét illetve időtartamát javítsuk? Mellékhatások, fáradtság és levertség nélkül alkalmazhatjuk a doTERRA Serenity termékeit, melyet alkalmazhatunk alkalmanként és akár kúraszerűen esténként is. Ez a tökéletesen kiegyensúlyozott, nyugodt keverék azonnal érezhető, pihentető és nyugodt állapotba segíti a testet és a szellemet. doTERRA Serenity ötvözi azokat az illóolajokat, amelyek híresek a feszültség és nyugodt érzelmek csökkentésére, valamint  támogatják a nyugodt alvást.

dōTERRA Serenity™ Nyugalom LágykapszulaSegítséget nyújt a pihentető alvásban anélkül, hogy másnap fáradtan álmosan ébredne. A dōTERRA Serenity az alaposan tesztelt pihentető tulajdonságáról ismert levendula-illóolaj, az L-Theanine, valamint a citromfű, a golgotavirág és a kamilla keveréke, amely gyengéden támogatja a pihenést és az alvást.   HASZNÁLATI UTASÍTÁS: Elalvás előtt vegyen be 1-2 kapszulát.
dōTERRA Serenity- Pihentető Esszenciális OlajkeverékFELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK: *Adjon hozzá 2-3 cseppet egy meleg fürdővízhez (a víz hőmérséklete max. 40 C fok legyen, hogy az olaj ne veszítse el terápiás hatását!) hogy pihentető, megújuló élményt kapjon. *Vigyen fel 2-3 cseppet a nyak hátuljára vagy a szív tájékára a nyugalom és a béke érzéseit illetően. *Párologtasson a kikapcsolódás elősegítésére és az aggodalom csökkentésére.   HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ: Párologtatás: Használjon három-négy cseppet a választott diffúzorban. Külsőleg: A masszázshoz keverjen össze 4-5 cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdéshez keverjen össze 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.TOVÁBBI ESSZENCIÁLIS OLAJOK AZ ALVÁS ELŐSEGÍTÉSÉRE, ALVÁSMINŐSÉG JAVÍTÁSÁRA:
394 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page