top of page

AZ ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓK ELŐNYEI

 

Az Aroma Diffúzorok, vagy Ultrahangos hideg párásítóként ismert készülékek a leghatékonyabb és látványosabb eszköze, az illóolaj molekulák legsikeresebb elpárologtatásának egy adott térben. Praktikus eszközük az illóolaj párologtatásnak és a lakásod díszítőelemeként is funkcionálnak, így lakberendezési tárgyként hozzájárulnak a tér szépségéhez is. A diffúzorok segítségével az illóolajok pozitív hatásait folyamatosan élvezhetjük környezetünkben, kellemes illatot varázsolnak az otthonodban, de a fertőtlenítésről vagy a stresszoldásról is gondoskodhatnak attól függően milyen tiszta esszenciális illóolajjal használod őket.

A párásítók hasznosak lehetnek felnőttek és gyermekek számára alvás elősegítésére vagy közben:

Bizonyos illóolajok, mint például a cédrusfaolaj, a levendulaolaj, a doTerra Serenity, az édes narancsolaj és a római kamillaolaj képesek arra, hogy erősen nyugtató hatású legyen az elme és a test azáltal, hogy befolyásolják az agy limbikus régióját.Az alvásproblémák kezelésének egyik kiegészítő, de nem mellőzhető módszere, ha a levegőt olyan illóolajokkal párásítjuk, melyek elősegítik az alvást, mélyítik azt, relaxálják az idegsejteket és az agyat, ellazítják az izmokat.Legjobb megoldás alvásproblémákra gyermekek esetében ez a párologtatási forma. Levegő tisztítására, lelki problémák enyhítésére is kiváló megoldás. Nem utolsó szempont, hogy éjszaka is biztonságosan használhatjuk, ellentétben a kerámia párologtatóval, mivel az fokozottan tűzveszélyes.

A vírusos megfázástól és az influenzától borzasztóan érezhetjük magunkat, és súlyosan befolyásolhatja az alvás minőségét is. A hidegpárás levegő csökkentheti a levegőben lévő kórokozók fertőzőképességét.

A magasabb páratartalom csökkentheti a légutak elzáródását-az éjszakai száraz levegő nyálkahártya szárazságot okozhat, ami orrduguláshoz vezethet. A párásítók segíthetnek abban, hogy nedvességet adnak a légtérhez ami segíthet az orr és mellkasi váladék felbontásában.  Ha légúti nehézségekkel küzdesz, használj párásítót alvás közben és segíthet a légzés könnyítésében. Az elzáródások enyhítésén kívül az orrfolyadékok kenését is segítheti, így sokkal könnyebben lélegezhetsz. Ez szintén segíthet a torokfájás enyhítésében és helyreállítja a nyugodt alvást.

Segíthet az allergia és az asztma tüneteinek enyhítésében:

Ha allergiától vagy asztmától szenvedsz, a tünetek súlyosbodását észlelheted, ha túl száraz a levegő. A párásító használata nedvesség hozzáadásával segíthet a száraz köhögés leküzdésében.

A nedves levegő segíthet megelőzni bőr kiszáradását:

A száraz levegő kiszáradt bőrt okozhat. Ha a bőr száraz, akkor könnyebben repedhet és ráncolódhat. Sajnos, amikor száraz levegő van otthonodban, a krémek használata nem elegendő a bőr rehidrálásához. Ennek egyik módja az elfogadható nedvességtartalom elérése a levegőben. A bőr viszketését okozó hatások, például az ekcéma zavarhatják az alvást.

 

Élettereink: otthonunk, munkahelyi terek fertőtlenítésére:

Az illóolajok vírusölő hatásai, fertőtlenítő tulajdonságai által elpusztítják a baktériumokat, és segítenek a penészgombák semlegesítésében is. Mivel nem képződik füst az elektromos párologtató készülék működése közbe, csak finom vízgőz, ideális eszköz a terek fertőtlenítésére. Az Aroma Diffúzor hatásai javítják a levegő minőségét, melyet belélegzünk.

Illatosításra- szagtalanításra:

Az aromaterápiás diffúzorral, illóolaj hozzáadásával történő térillatosítás a tökéletes módja annak, hogy a feltöltődés időszaka hatékony legyen. Tedd kellemessé az estét egy csodás illattal, az Aroma Diffúzor hatásait élvezve. doTerra Lemon/Citrom használatával semlegesíthetünk bármilyen kellemetlen szagot lakásunkban.

Párásításra:

Az Illóolaj Diffúzor hidratál és párásítja a levegőt, ideális napjaink központi fűtéses vagy klimatizált rendkívül száraz tereiben.

 

Hangulatjavításra:

Egy szép diffúzor nemcsak segíthet a stressz csökkentésében, hanem energikus hangulat megteremtésére is felhasználható. Manuálisan állítható fényerőszabályzóval rendelkeznek és a nyomogombok többszöri megnyomásával 7 féle színjáték közül választhatunk. Az aromaterápia mellett a aromalámpaként is használhatjuk hangulatjavításra. Éjszakai fényként is használhatjuk, akár gyermekszobában is az elalvás segítségeként. 

Karácsonyi ünnepek alkalmából ajánlatos adventi keverékekkel használni. Ezekkel az illatkeverékekkel nem csak ünnepi díszbe öltöztetjük lelkünket, megfelelő hangulatot teremtve, de melegítő hatásúak, tisztítják a levegőt és stimulálják az immunrendszerünket is. Keresd honlapunkon a Fahéj, Szegfűszeg, Fenyő esszenciális olajokat vagy a Holiday Joy és a Holiday Peace keverékeket.

Aromaterápiára

Töltsd fel a tartályt vízzel a tárolókapacitásnak megfelelően, adj hozzá 2-3 csepp illóolajat. A készülék ultrahang segítségével porlasztja szét őket a levegőben. Ezáltal olyan hideg pára keletkezik, mely nem csapódik le a bútorokon, vagy az ablakon. Mivel a diffúzorok működése közben nem keletkezik hő, így az illóolajokban lévő kémiai összetevők változatlanok maradnak, azok terápiás hatása nem csökken.Fontos az egészségünk védelme vagy épp a gyógyulásunk elősegítése természetes módon, így  a munkahelyünkön, az otthonunkban is fertőtlenítsük a levegőt és mossunk mindig alaposan kezet! Az aromaterápiával a levegőbe kerülő molekulák pedig kellemes illatokkal- érzetekkel fejtik ki immunerősítő, gyógyító vagy épp nyugtató hatásukat.

DIFFÚZOROK

A diffúzorok, más néven elektromos párologtatók az illóolajok légtérbe juttatásának a legkorszerűbb, mindenki számára könnyedén elérhető módja. Használatuk rendkívül egyszerű és biztonságos. A hálózatról működtethető teljesen biztonságos készülék ultrahang segítségével juttatja a légtérbe az illóolaj molekulákat, amelyek aztán a légzéssel áramlanak a szervezetbe.  A hatás a kiválasztott illóolajtól függ, ami lehet nyugtató, élénkítő, fertőtlenítő, koncentrációfokozó, szorongásoldó.

Vizes diffúzor esetén az ultrahang segítségével jutnak a környezetbe a – tartályába helyezett vízzel együtt – az illóolajmolekulák. Száraz levegő esetén nagyon javasolt. Nagyobb élettér – osztályterem, óvodai csoportszoba, váróterem, nappali, stb. – biztonságos párologtatására megnövekedett teljesítményre lesz szükség. Nagy, akár 100nm helyiségben is eredményesen alkalmazhatóak, így kiváló nappaliba, váróba, óvodai csoportszobákba, osztálytermekbe, rendelőkbe, ügyfélterek fertőtlenítésére akár citrom illóolajjal (doTeRRA Lemon).

Miért van szükség illóolaj esszenciák párásítására?


- az esszenciális, terápiás illóolajakat így tudjuk a leghatékonyabban alkalmazni, belélegezve a testünk minden       

   sejtjéhez eljut és ezáltal fejti ki gyógyító hatását!
- ha a szoba levegője száraz, a garat és orrjáratok kiszáradnak, köhögésnél csillapíthatja a köhögést és
   csillapíthatja a hörgők irritációját
- megnő az infekciók száma, a gyerekek gyakrabban kapnak el vírusos vagy akár bakteriális betegségeket
- illóolajok párologtatása diffúzor segítségével hatékonyan csökkenti a csíraszámot a levegőben
- a szobában a vírusok és baktériumok száma 95%-kal csökken az illóolajok eloszlatása során
- használja naponta, tegyen az egészségéért!

 

Miért használjon ultrahangos párologtatót?


A hagyományos párologtatásnál használt teamécses lángja miatt az illóolajok gyógyító, előnyös tulajdonságai elvesznek, így az illóolaj aromaterápiás és fertőtlenítő hatása csökken. Csak tiszta, terápiás minőségű 100% -os illóolajat használjon! A mesterséges, olcsó illóolajok hatása káros az egészségre, allergiát, fejfájást okozhatnak.

A KÉSZÜLÉKEK MEGÓVÁSA ÉRDEKÉBEN:

Soha ne töltsön csapvizet a készülékbe. Használjon felforralt, majd kihűtött lágy vizet vagy desztillált vizet!

Ne tegyen eltömődést okozó szemcsés anyagot a készülékbe! 
Tisztítsd meg rendszeresen a diffúzort az esetleges lerakódott zsíros olajaktól vizes törlőkendővel.

Ne mosd a készüléket közvetlenül folyóvízzel, mert tönkre megy az elektronika.

bottom of page