top of page


 

 

 

doTERRA GYEREKEKNEK
Használd a természet erejét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután megtapasztalta az illóolajok hatékonyságát, beépítette az olajokat az életmódjába és a napi rutinba, a következő természetes lépés, hogy szeretné alkalmazni gyermekeinek is és felmerül a kérdés:„Az illóolajok biztonságosak-e a gyermekeimnél? A válasz erre a kérdésre igen, de fontos megjegyezni, hogy vannak bizonyos biztonsági irányelvek és ajánlások, amelyeket figyelembe kell venni az illóolajok gyermekekkel történő használatakor. Az illóolajok biztonságosan használhatók gyermekeken vagy azok körül, akárcsak bármi- helyi termékek, higiéniai termékek, tisztítószerek stb. - különös óvatossággal és biztonságosan szükséges az olajokat alkalmazni a gyermekeknél. 

A doTERRA illóolajokat nem csak a felnőttek, hanem a kisgyerekek is használhatják! Az illóolajok hatékony eszközök, amelyek felhasználhatók az egészség és a fizikai, mentális, pszichés jólét támogatására. Mivel az apróságok szervezete máshogyan reagál az illóolajokra, mint a felnőtteké, ezért leginkább az olajok párologtatása vagy bőrön való alkalmazása ajánlott számukra, elsősorban talpukba masszírozva.A párologtatás eszményi megoldás a levegő tisztításához és fertőtlenítéséhez, sőt, elpusztítja a levegőben terjedő kórokozókat is! Bőrön alkalmazva pedig nagyon fontos odafigyelni a hígítási arányokra! 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Aromás használat- Diffúzorban, azaz ultrahangos párásítóban

A ​​gyermekek számára tervezett illóolaj felhasználások mellett ez az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb mód. Az illóolajok előnyeinek megtapasztalása az aromás használat révén is lehetséges. Diffúzióval illóolajok otthonában, akkor létrehozhat egy élénkítő, nyugtató, pihentető vagy felemelő légkört a gyermekeinek. Az illóolajok diffundálása segíthet az otthoni levegő megtisztításában is, ha el akarja oszlatni nem kívánt szagokat, vagy tiszta, friss illatot eredményez. Az illóolaj-diffúzió egyszerű módja az egésznek családja megtapasztalhatja az illóolajok hatalmas előnyeit anélkül, hogy aggódna az adagolás vagy a hígítás miatt. Tegyen az ultrahangos hidegpárologtatóba 2-3 cseppet a választott esszenciális olajból, vagy tehet 2 féle olajból 2-2 cseppet és párologtasson, amikor a gyermeke a szobában tartózkodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyi külsőleges alkalmazás

 

 

 

 

A gyerekek bőre eltér a felnőtt bőrétől; vékonyabb és általában érzékenyebb. Annak ellenére, hogy a legtöbb olaj általában nem irritálja a bőrt (különösen a lábak alján, ahol a bőr a legvastagabb), nagyszerű ötlet az illóolajat jó hordozóolajban hígítani, mielőtt gyermekekre kenjük. Gyermeke ugyanazokat az előnyöket élvezheti az illóolajból - csak extra növényi hordozóolajat (bázisolajat) adjon hozzá és kényeztetheti a  gyermeke finom bőrét. A doTERRA Touch termékek is egyébként kiválóak erre. . Az illóolajok nem újszerűek, az emberek valójában évezredek óta használják őket. Az illóolajok olyan természetes kémiai alkotórészeket tartalmaznak, amelyeket testrendszereink felismernek és megfelelően kezelnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Élet Fája/Arborvitae: A következő családi kirándulás előtt hígítson Arborvitae olajat, és kenje rá a csuklóra és a bokára, hogy a rovarokat természetes módon taszítsa.

 

Bazsalikom/ Basil: A házi feladatok ideje alatt diffúzorban párologtathatja a bazsalikom olajat gyermeke szobájában, hogy elősegítse a tanulás, olvasás, vagy egyéb mentális tisztaságot igénylő feladatok elvégzése.

 

Cédrusfa/ Cedarwood: A cédrusfaolaj pihentető tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnyugtathatják a testet és az elmét. Amikor gyermeke félve ébred a az éjszaka közepén hígítson Cedarwood-ot, és tegye fel a talpára, hogy segítsen nekik visszatérni a békés érzéshez.

 

Zeller/Cilantro: Hígítsa fel a Cilantro olajat, és vigye fel gyermeke körmeire és körmeire, hogy azok tiszták és egészségesek legyenek.

 

Fahéj/ Cinnamon Bark: Gyermeke reggeli fogmosásához során hígítson fel egy csepp fahéj olajat két uncia vízben, és gargarizálja őket a keveréket egy tisztító, fertőtlenítő szájöblítéshez.

 

Muskotályzsálya/ Clary Sage: Mielőtt gyermeke lefeküdne, tegyen egy csepp Clary Sage olajat a párnájára hogy segítsen felkészülni egy pihentetőre éjszakai alvásra.

 

Szegfűszeg/ Clove: A szegfűszegolaj olyan tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különösen hasznosak a szájhigiéné szempontjából. A gyermek hat hónapos kora után  adjon egy csepp szegfűszeget a fogkrémjükhöz, hogy elősegítse a száj tisztaságát vagy csillapítja esetleges fogíny fájdalmát.

 

Koriander/ Coriander: A korianderolaj friss, zöld aromája egyszerre pihentető és stimuláló. Amikor a gyermek dolgozik házi feladatán, diffúzáljon 2-3 cseppet hidegpárásítóban.

Eukaliptusz: A tiszta légzés és a nyitott légutak érzésének elősegítése érdekében hígítsa fel az eukaliptuszolajat, és alkalmazza helyileg gyermeke mellkasa. Amint gyermeke mélyen lélegzik, az olaj élénkítő gőzt biztosít.

 

Gyömbér/ Ginger: Hosszú autóút vagy út során diffuzálja a gyömbér olajat az autóban, ha gyermeke émelygéssel küzd vagy tegyen egy csepp gyömbért a gyermek tenyerébe, és belélegzheti az aromát.

 

Grapefruit: Ha van egy tinédzsere, aki a bőr hibáival küzd, adjon egy csepp Grapefruit olajat az arctisztítóhoz vagy hidratáló krém segít javítani a foltok megjelenését. (Az alkalmazás után legfeljebb 12 órán keresztül kerülje a napfényt vagy az UV-sugarakat.)

 

Levendula: Tegyen levendulaolajat gyermeke fürdőjébe, vagy hígítsa és masszírozza a kicsi hasát, hogy elősegítse a megnyugvást és megnyugtató érzéseket.

 

Citrom/ Lemon: Ha gyermeke cukros gyümölcslevekre vagy üdítőkre vágyik, adjon hozzá egy csepp citromolajat egy pohár vízbe egy friss, ízletes ital elkészítéséhez. (Ezt meg lehet tenni Lime, Grapefruit, Wild Orange és más illóolajokkal is).

 

Majoránna/ Marjoam: Használja ki a majoránna nyugtató tulajdonságait úgy, hogy hígított majoránnaolajjal kenje be a nyűgös gyermek lábát szundikálása előtt.

 

Teafa/ Melaleuca: Az időnként fellépő bőrirritációk elősegítése érdekében hígítsa a Melaleuca olajat, és vigye fel gyermeke érintett területeire.

 

Borsmenta/ Peppermint: Amikor gyermeke úgy érzi, hogy hőemelkedése, láza van, adjon hozzá egy csepp borsmentaolajat egy hideg vizes borogatáshoz, vagy egy hideg lábfürdőhöz. 

 

Szantálfa/ Sandalwood: Segítsen elősegíteni a kikapcsolódást és csökkenteni a stresszt azáltal, hogy egy csepp szantálfaolajat (indiai vagy hawaii) ad a gyermekéhez esti fürdés.

 

Vetiver: Ha gyermekének nehéz napja van, hígítsa a Vetiver olajat, és kenje fel a gyermek nyakára és a lábfejére, hogy segítsen elősegíti a nyugodt érzéseket.

 

Kúszó Fajdbogyó/Wintergreen: Függetlenül attól, hogy gyermeke focizik-e, focizik, jégkorongozik vagy bármely más sportot űz, bármilyen esetleges sérülésnél fájdalomcsillapító, enyhítő hatású olaj. Tegyen hideg vizes borogatást a fájó testrészre, adjon a vizes kendőre 1 csepp Wintergreen olajat.

A gyermekkor korai szakaszában a különböző citrus esszenciáknak, mandarinnak, vadnarancsnak, citromnak van jelentős szerepe abban, hogy a különböző dacok, hisztik, elégedetlenségek, frusztrációk érzésein és a különböző érzelmi nehézségeken átsegítsük a kicsiket. Illetve mind a hasfájáson, mind az alvás problémákon nagyon jól tudnak segíteni, érdemes kipróbálni őket. Adható olaj a fókusz segítésére és a tanulási nehézségeken való átsegítés céljából, illetve hogy a gyerek saját önkontrollja, amennyiben nem megfelelően működik szabályozottabbá váljon. Preventív jelentőségük mellett a kezelésben is jelentőségük van, valamint abban, hogy általuk gyermekünket emeljük, a derű, a jókedv és a pozitív megélés és életszemlélet fel tereljük.

2 ÉV + HELYILEG, VAGY DIFFÚZORBAN ALKALMAZVA BIZTONSÁGOS OLAJOK:

 • Tömjén (Boswellia carterii)

 • Gyömbér (Zingiber officinale)

 • Citromfű (Andropogon flexuosus)

 • Lime (Citrus x aurantifolia)

 • Római Kamilla (Anthemis Nobilis)

 • Patchouli (Pogostemon cablin)

 • Spearmint (Mentha spicata),

 • Helicrysum (Helicrysum italicum)

3 ÉV + HELYILEG, VAGY DIFFÚZORBAN ALKALMAZVA BIZTONSÁGOS OLAJOK:

 • Majoranna (Origanum majorana)

 • Nárd ((Nardostachys jatamansi)

 • Kakukkfű (Thymus vulgaris ct. linalol!) egyes ajánlások 4 éves kor előtt nem javasolják

 • Borsmenta (Mentha piperita) egyes ajánlások 4 éves kor előtt nem javasolják

 • Oregánó (Origanum vulgare) egyes ajánlások 4 éves kor előtt nem javasolják

10 ÉV + HELYILEG, VAGY DIFFÓZORBAN ALKALMAZVA BIZTONSÁGOS OLAJOK:

Ebben a korban az egyéni sajátosságot és érzékenységet figyelembe véve jellemzően bármelyik illóolaj adható szükség esetén megfelelő bevezetéssel, hígítással és adagolással.

Az illóolajok gyermekekkel való használatának szabályai:

1. Az illóolaj használata során mindig felügyelje a gyermekét!

2. Gyermekek számára jó ökölszabály, hogy csak egy csepp illóolajjal kell kezdeni, győződjön meg arról, hogy hígítva van-e a helyi alkalmazáshoz. Nem ajánlott egyszerre két cseppnél többet alkalmazni!

3. Hígítsa fel az illóolajokat, mielőtt felhasználná őket gyermekének az érzékenység kockázatának csökkentése érdekében

4. Alkalmazás közben kerülje az érzékeny területeket!

5. Óvakodjon a napfénytől a helyi alkalmazás után bizonyos olajok alkalmazása (különösen a citrusolajok) 6. A gyermekek nem szedhetnek felnőtt étrendkiegészítőket egészségügyi szakemberrel való konzultáció nélkül

7. Az illóolajokat mindig biztonságos helyen, elzárva tárolja a gyermekek miatt 

8. Konzultáljon gyermeke orvosával illóolajok használatakor, ha vannak egészségügyi problémák

Használati módok- tippek önálló olajokhoz
diffúzoe png.png
EO-dilution-guide-final.jpg
Doterra kids banner.png

ALKALMAZÁS : Mivel a gyermekek testtömege kisebb; vékonyabb, érzékenyebb bőre van; és még mindig fejlődnek, az illóolajok adagolási szintjének mindig kisebbnek kell lennie, mint a felnőtteké. Mivel az olajok erősek, csak nagyon kis mennyiségre lesz szüksége ahhoz, hogy hatékonyak legyenek az olajok gyermekeknek. Kezdje egy cseppel, majd figyelje az esetleges bőrirritációt, vagy hogy megtapasztalja az olaj előnyeit mielőtt többet alkalmazna. Ha gyermeke bőre irritációval reagál az illóolajokra, mossa le tejjel, joghurttal, /vízzel nem oldódik!/ és azonnal hagyja abba a használatát. Ne alkalmazzon más illóolajokat. Ha a reakció súlyos, elhúzódó vagy idővel súlyosbodik, azonnal forduljon orvoshoz, képzett szakemberhez.

Az illóolajok helyi alkalmazásakor a gyermekek számára néhány terület van amit el kell kerülni az érzékenység megelőzése érdekében:

• Szemek

• Bőr a szem körül

• Belső fülek

• Törött, sérült vagy sérült bőr

• Belső orr /NYÁLKAHÁRTYA/

Doterra kids banner.jpg

doTERRA Keverékek Gyerekeknek

A gyerekeknek összeállított esszenciális olajkeverékek hat különböző összetételű és hatású praktikus golyós (touch) higított olajat ajánl a doTERRA. Ezeket az olajokat azonnal lehet bőrön használni, vállon, tarkón, csuklón, fül alatt, vagy mögött. Gyermeked a táskájában is hordhatja, így akár a dolgozat írás előtti szünetben a csuklójára kenve gyors hatás tud elérni. Jobban megy  a felelés, jobban megy a tanulás. A nap végére pedig megnyugtató olajokat is találunk az olajok között.

Thinker™

A Thinker Figyelmet segítő keverék bárki számára ideális napi szintű használatra olyan helyzetekben, amikor túl sok a zavaró tényező. A Thinker keveréket úgy tervezték, hogy elősegítse az éberséget, és fokozza a befogadókészséget, ezért tökéletes megoldást kínál, ha a figyelemre és a koncentrációra kerül a hangsúly. Sajátos gyógynövényes és egy leheletnyit édeskés aromája hozzájárul ahhoz, hogy még a zűrzavaros helyzetekben is megőrizzük a tisztánlátásunkat. Ha a kreativitás és az összpontosítás nagyobb fokú kibontakoztatását támogató, pozitív környezetet szeretnél teremteni, építsd be a Thinker keveréket a mindennapi tanulási rutinodba. Tartsd a Thinker keveréket mindig kéznél a táskádban vagy gyermeked hátizsákjában, és használd délutánonként, hogy ne zökkenj ki a feladatból, és ne szűnjön meg a figyelmed. Alkalmazd a Thinker keveréket olyankor is, amikor egy nagy adag pozitivitásra van szükséged. Támogasd a tanulási folyamatot, és segítsd a kreativitást azáltal, hogy a tanulásra szánt idő alatt a Thinker keveréket használod.

Összetevők: vetiver, borsmenta, klementin és rozmaring, bázisként frakcionált kókuszolaj

Calmer™

A Calmer Pihentető keverék nyugalmas légkört teremt, és a nyugovóra térést stresszmentes, kellemes élménnyé varázsolja. A talpon és a tarkón alkalmazva segít, hogy el tudjon gyermeke lazulni. A Calmer keverékben egyedülálló módon megtalálható, kanangából és buddhafából kivont esszenciális olajok hozzájárulnak az ellazulás érzéséhez. Amikor eljön a testi és szellemi regenerálódás ideje, tegyenegy keveset a Calmer keverékből a csuklóra, lélegezze be, és aludjon jól.

Összetevők: levendula, kananga, buddhafa és római kamilla esszenciális olajok, bázisként frakcionált kókuszolaj

Stronger™

Ez a különleges védelmet biztosító keverék, mely javítja az ellenálló képességet olyan esetekre, amikor arra a legnagyobb szükség van. A Stronger üdítő és felemelő aromája frissítően hat az érzékekre, és tökéletesen támogatja a napi stressztűrést, illetve azokat a helyzeteket, amikor nincs kifejezetten a legjobb formádban.

 •  napi immuntámogatásra óvodába, iskolába indulás előtt alkalmazzuk gerinc mentén, talpon

 • szorongás, félelem esetén tenyér, csukló területéről lélegezzük be

Összetevők: vörös cédrus, litsea, tömjén és rózsa, bázisként frakcionált kókuszolaj

Rescuer™

Egy aktívan töltött, hosszú nap végén kenj gyermeked növésben lévő lábára a Rescuer Enyhítő keverékből, hogy pihentető, ellazító élményt nyújtson a számára. Edzés vagy egy fizikailag aktívan töltött, hosszú nap után használva biztosítja a kellemes és felszabadító élményt. A Rescuer aromája friss, mégis olyan nyugalmat áraszt, amely gondoskodik a pihentető légkörről.

Összetevők: copaiba, levendula, fodormenta és zanthoxylum esszenciális olajok, bázisként frakcionált kókuszolaj

Steady™

A Steady Kiegyensúlyozó keverékhez lágy, hívogató és enyhén gyümölcsös aroma párosul, amely hozzájárul a stresszmentes és nyugodt közérzethez, ezáltal tökéletes akár a mindennapi, akár az igény szerinti használathoz. Amikor túlterheltnek érzed magad, kenj egy kis Steady keveréket a tarkódra vagy a csuklódra, és vegyél egy mély levegőt, hogy a kedélyállapotod ismét egyensúlyba kerüljön.

Összetevők: amyris, balzsamfenyő, koriandermag és magnólia, bázisként frakcionált kókuszolaj

Brave™

A Brave Bátorító keverékkelkezdd minden napodat határozottan és magabiztosan. Kenj egy keveset a Brave keverékből a tarkódra és a pulzuspontjaidra, hogy pozitív érzésekkel töltődj fel. Üdítő, meleg aromájának köszönhetően a Brave a tökéletes keverék arra, hogy felélénkülj, és bátorságot meríts, amikor gyámoltalannak érzed magadat. Tetszésed szerint használd a Brave Bátorító keveréket bármikor a nap folyamán, ha erősíteni szeretnéd magában a magabiztosság érzetét.

Összetevők:  Vadnarancs, amyris, illatcserje és fahéj, bázisként frakcionált kókuszolaj

Aromatikus Jellemzői: Meleg citrusos, virágos, enyhén fűszeres

Az alábbi esszenciális olajkeverékeket is alkalmazhatja higítva:

A doTERRA Balance® és doTERRA Serenity® keverékek csodákat tehetnek családunk számára. Tehet párologtatóba 2-3 cseppet gyermekének vagy egy kellemes masszázs ezekkel az olajokkal (hígítva és talpra, hátra kenve) mindenki számára lehetővé teszi, hogy kipihent legyen és érzelmi egyensúlyba kerüljön. 

A doTERRA On Guard esszenciális keverék is bátran alkalmazható gyerekeknél is, kifejezetten ajánlott! Támogatja az immunrendszert és megelőzi a betegségek kialakulását, hiszen az egyik legerősebb összetételű védelmi keverék. Torokfájás esetén enyhíti a fájdalmat és fertőtlenít, támogatja a szájhigiéniát és a fogínyvédelmet.

A doTERRA ZenGest esszenciális olajkeverék, ami nemcsak támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, hanem remek megoldást jelent hasmenés vagy székrekedés estén is! De akár hányás, túlevés és gyomorrontás esetén is nagy segítség, sőt utazási rosszullétekre is ajánlott!

bottom of page