top of page

CPTG® Vizsgálati Módszerek


A dōTERRA CPTG® legjobb illóolajok tiszta, természetes, aromás vegyületek, amelyeket gondosan kivonnak a növényekből. A dōTERRA által biztosított minden illóolaj gondos és pontos tesztelésen megy keresztül a CPTG protokoll segítségével. Ezeken a teszteken mennek keresztül, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a dōTERRA illóolajai egyszerre tiszták és erősek. A „Certified Pure” azt jelenti, hogy a kivonatok (a legjobb illóolajok) csak a növény illékony aromás vegyületeit tartalmazzák - nincsenek hozzáadott vagy elvitt anyagok; és hogy a kivonatok szakaszonként egyenletes kémiai összetételűek, vagyis minden alkalommal ugyanazt az olajat kapják ugyanazokkal az előnyökkel. Minden dōTERRA illóolaj és a kapcsolódó termékek garantáltan meghaladják az ügyfelek elégedettségét és a teljesítmény elvárásait. A tudományos tanácsadó testület vezetésével a dōTERRA csak a legfelsõbb fejlesztési és gyártási partnereket használja, akik megfelelõ tanúsítvánnyal rendelkeznek. A dōTERRA hírneve a kiváló innováció és a minőség terén a legjobb. Ugyanolyan szigorú biztonsági és hatékonysági követelményeket alkalmaznak minden dōTERRA illóolajra és a kapcsolódó Wellness termékekre. A doTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű minőségbiztosítási szabályzata öt különböző analitikai módszert alkalmaz arra, hogy biztosítsa a doTERRA illóolajainak tisztaságát (a kivonatok csakis a növény illó aromáját tartalmazzák) és hatásosságát (a kivonatok kémiai összetétele minden tételben ugyanaz). A CPTG tesztelési protokollok független laboratóriumokat igényelnek a CPTG szabványosításához és minőségi teszteléséhez. Az illóolajokat sem a kormány, sem az ipari szabályozó ügynökségek - vagy bárki más nem szabályozza . A CPTG képviseli a dōTERRA saját belső szabványait a 100% -ban tiszta aromás botanikai kivonatok beszerzésére és tesztelésére független tesztlaboratóriumok segítségével. Nem szabad összetéveszteni „hivatalos” illóolaj-standarddal, mivel az illóolajok hitelesítésére az aromaterápián belül nincsenek minőségi előírások.A CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) minőségbiztosítási szabályzat a standardizálás és analízis érdekében megkívánja a független laboratóriumok igénybevételét.A biztonság és a hatékonyság garantálása érdekében fontos, hogy a szennyeződések ne kerüljenek az olajokba, biztosítva az olajok aktív vegyületeinek megfelelő szintű jelenlétét.

 

1.sz. vizsgálat: Gázkromatográfia A növény aromás vegyületeinek (illóolaj) gondos desztillációja után gázkromatográfiai eljárás alkalmazásával meghatározzák a minta kémiai összetételét. Ezen eljárás során az illékony illóolaj vegyületek párologtatással egy hosszú oszlopon,az úgynevezett gázkromatográfon haladnak keresztül. Minden egyes összetevő különböző gyorsasággal jut keresztül (leoldódik) ezen az oszlopon és az oszlop elhagyása közben az analízis során ezt a gyorsaságot mérik. A minőséget ellenőrző mérnökök a kromatográfiai eljárás során meg tudják határozni, hogy az ellenőrzött mintában mely összetevők, és pontosan milyen mértékben vannak jelen.

 

2.sz. vizsgálat: Tömegspektrometria A gázkromatográfiás eljáráson kívül az alapvető illóolaj minták összetételét tömegspektrometria eljárással is ellenőrzik. Ezen eljárás során a mintákat elpárologtatják majd ionizálják, majd a minta minden egyes összetevőjének tömegét mérik. A tömegspektrometria külön bepillantást ad az illóolajok tisztaságára nézve azzal, hogy feltárja a nem aromás összetevőket, mint pl. a nehézfémeket és más szennyezőanyagokat, amelyek túl nehezek ahhoz, hogy leoldódjanak a gázkromatográfról. A gázkromatográfia és a tömegspektrometria kombinációjára időnként mint GC/MS vizsgálatra utalnak.

 

3. vizsgálat: FTIR vizsgálat (Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia) Azután, hogy az illóolajok átesnek a gázkromatográfiai és tömegspektrometriai vizsgálatokon, töltés céljára a gyártó üzembe szállítják őket. Mielőtt beengednénk az üzembe, az illóolaj tétel vesztegzár alá kerül további minőségellenőrzés céljából. E vizsgálatok egyike az FTIR vizsgálat(Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia), amely hasonló a GC/MS vizsgálathoz, és szintén az anyag összetételét vizsgálja. A FTIR Scan vizsgálat alatt a mintaanyagot fénnyel megvilágítjuk és az abszorbeált fény összetétele alapján meghatározzuk a minta kémiai alkotóelemeit. Az eredményeket ezután összevetjük egy történelmi adatbázissal, hogy biztosítsuk az összetevők standardjaival való megfelelést.

 

4. vizsgálat: Mikrobális vizsgálat Mielőtt a vesztegzár alól egy tétel illóolaj is át lenne engedve a gyártási területre, meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e bármely biológiai veszély, mint pl. baktérium, gomba és penész jelenléte. Minden tétel illóolajból mintát veszünk és egy növesztő közeghez adjuk őket edényekben vagy lemezeken. Egy inkubációs időszak után minden edény tartalmát megvizsgálják mikrobák növekedését elemezve. Ezt a vizsgálatot minden új bejövő tételen elvégezzük, mielőtt elérnének a gyártási területre. A késztermékek újból ellenőrzés alá kerülnek, hogy biztosítsuk, hogy nem került semmilyen káros organizmus a termékbe töltés és címkézés alatt és hogy biztosítsuk a termék szavatossági idejének stabilitását.

 

5.vizsgálat: Érzékszervi vizsgálat Az érzékszervi vizsgálat a minőségellenőrzés minden lépése során az emberi érzékszervre is hagyatkozik. Az érzékszervi vizsgálat az illóolajok azon jellemzőire irányul, amelyek ízleléssel, megfigyeléssel, érintéssel és szaglással érzékelhetők. A termesztőktől és aratóktól az illóolaj vegyészekig, a gyártásban dolgozó mérnököktől a felhasználókig, a doTERRA globális illóolaj hálózatának szolgáltatói gondosan figyelemmel kísérik mindegyik CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) által igazolt illóolaj minőségét. A illóolajak elválasztása tulajdonképpen művészet, melyet javítani lehet, felcserélni nem analitikai vizsgálatokkal.

A gázkromatográfiás analízis létezése óta (melynek során laboratóriumi körülmények között határozzák meg az illóolajok kémiai összetételét) már nem vitatható kérdés, hogy az illóolajok hogyan hatnak a fizikai testre.  A limbikus rendszeren keresztül pedig az általuk hordozott információ eljut az érzelmekig.  De az esszenciális olajok energiájának hatása jóval túlmutat az ember fizikai testén, megérinti az éterikus testet, az asztrális testet, és a mentális testet is. Az illóolaj a teljes emberi energiarendszert harmonizálja, erősíti.

 

A doTERRA illóolaj szakértőinek tapasztalata és bölcsessége elengedhetetlen része a CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) minőségellenőrzés szabványainak. *A CPTG Certified Pure Theraputic Grade (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) a doTERRA Holdings, LLC bejegyzett védjegye, amely belső minőség- és anyagellenőrzési szabványokat foglal magába. A CPTG vizsgálatok eljárásszabályzata megköveteli a független laboratóriumok alkalmazását a CPTG szabványozáshoz és minőségvizsgálathoz . A CPTG eljárásszabályzatát nem felügyeli sem állami, sem ipari szabályozási szervezet és nem jelenti a doTERRA termékeinek szabályos jóváhagyását.

cptg.jpg
Cptg 2.jpg

A dōTERRA kiemelkedő figyelmet szán rá, hogy minden egyes üveg a legtisztább minőségű esszenciális olajokat tartalmazza. Ha megnézed az olajok üvegét alulról, láthatod, hogy minden egyes esszenciának egyedi kódja van, melyet megadva ezen az oldalon információt kaphatsz a kezedben tartott esszencia pontos összetételéről!

https://sourcetoyou.com/en/quality-reports

 

bottom of page