top of page

Bázisolajok/ hordozóolajok

A bázisolajok gyümölcsökből, növényi magvakból származnak. Értékes hatóanyagok: zsír-és olajsavak, vitaminok. Önmagukban is értékes bőrtáplálók, melyek rengeteg előnyös hatással is bírnak, az olajok keveréke pedig egymás jótékony hatását is erősítik. Az aromaterápiában a bázis olajokat használják hordozóolajként. Az illóolajok nagy részét ne kenjük tisztán a bőrre, inkább készítsünk keveréket hordozóolajból és illóolajokból. Ez adja a felhasznált keverék teljes szinergiáját, ami szintetikus úton utánozhatatlanná válik mind illatában, mind pedig összetételében és terápiás hatásában is. Az aromaterápia a fitoterápián belül a legerősebb és legmagasabb hatóanyag tartalommal bíró anyagokkal dolgozik, melyet laboratóriumi kutatásai Rene-Maurice Gattefosse 1910-es felfedezése óta tartanak számon.
OLAJOK BANNER.jpg

Az Ellemental termékeiből gazdag választékot találunk természetes, organikus és növényi eredetű összetevőkből, melyekből saját kezűleg is elkészíthetjük személyes testápolási termékeinket. A bio összetevők az Ecocert France által kiállított tanúsítvánnyal rendelkeznek. Kozmetikai termékek, szappanok készítéséhez, aromaterápiához kiválóan összeválogatott összetevők: ellenőrzött forrásból származó, gmo mentes  organikus és hagyományos növényi olajok. Minden termék alapos vizsgálat alá kerül a minőség-ellenőrzési laboratóriumukban.  Az organikus összetevők azok a termékek, melyekre a cég különleges figyelmet szentel.

ECOCERT minősítés

Az ECOCERT egy nemzetközileg is ismert francia biominősítés, amely 2002 óta vizsgálja a kozmetikumok összetételét, valamint természetes és ökológiai minőségét.. Ma ECOCERT az egyik leghíresebb a natúr kozmetikumok  szabványosítása terén, illetve nagy bizalmat élvez a termékek szigorú ellenőrzése és értékelése során.

Alapvető követelmények:

  • A nyersanyagoknak megújuló forrásból kell származniuk, valamint környezetbarát és kíméletesen módon kell feldolgozni.

  • A termékeknek GMO-k (genetikailag módosított szervezetek), parabének, fenoxietanol, nanorészecskék, szilícium, PEG, szintetikus illatanyagok és színezékek, valamint állati termékek menteseknek (kivétel, amit maguk az állatok termelnek, pl. méz, tej) kell lenniük.

  • A csomagolás legyen biológiailag lebomló vagy újrahasznosítható.

Minősítés.jpg
bottom of page