top of page

A fenyőolajok előnyei- segítség a téli hónapokra

Frissítve: 2022. márc. 28.

Élvezze a fenyő esszenciális illóolajok télies-fenyő illatait, miközben számtalan pozitív élettani hatással rendelkeznek természetes kémiai összetételük révén! Fizikai és érzelmi előnyökkel bővelkedő igazi téli illóolajok, melyek a hideg hónapokban kifejezetten ajánlottak- harmónia és az egyensúly elősegítését is megteremtik. A fenyőolajok kiválóak a téli lelki kimerültség , változás vagy felfordulás esertén.Diffúzorban párologtatva a fenyőolajok elősegíthetik a légutak tisztaságát, miközben megnyugtatják az érzelmeket.


*A fenyők illóolaja magas koncentrációban tartalmaznak szerves vegyületeket, amelyek segíthetnek a fertőzések leküzdésében. A fenyőillóolajban található vegyületek hatékonyan küzdenek a patogén baktériumok és a gombák ellen. Jótékonyan hatnak az izomfájdalmakra, vagyis megszüntetik azt, illetve csökkenteni tudja a reumatikus fájdalmakat. A fenyőillóolajok antimikrobiális és antibakteriális hatásokkal rendelkeznek, segítik a légzésfunkciókat, megtisztítja a testet és természetes antiszeptikus hatásuk is kiemelkedő.
A kémiai sokféleség az olajban jelenlévő különféle vegyületekre vonatkozik-sokféle kémiai összetevőt tartalmaznak. Azonban minden olajban csak három domináns összetevő van. Például a szibériai fenyő illóolaja nagy koncentrációban tartalmaz bornil-acetátot, kamfént és alfa-pinént. Másrészt a Douglas Fir- Duglászfenyő elsősorban béta-pinénből, szabinénből és terpinolénből áll, míg a Black Spruce- Feket Lucfenyő többnyire bornil-acetátból, alfa-pinénből és limonénből áll. A domináns különbségek miatt a három fenyőolaj nagyon eltérő illatú. A Douglas Firnek élénk, szinte citrusos illata van, kevesebb mély fenyő jegyekkel. A Black Spruce-Fekete Lucfenyő szellős és fenyves, anélkül, hogy erőteljes aromájú lenne. A szibériai fenyő intenzíven fenyő illatot ad.


doTERRA Black Spruce- Fekete Lucfenyő esszenciális olaj

A kanadai fekete luc egy erőteljes fás esszenciális olaj, amelyet a történelem során már az amerikai indiánok is használtak a bőr egészségének támogatásához, valamint spirituális gyógyító és tisztító gyakorlataikhoz. A Picea mariana, azaz kanadai fekete luc tűleveleiből és ágaiból lepárlással kinyert esszenciális olaj bornil-acetátban* gazdag, amely egy ellazulást és nyugalmat elősegítő kémiai összetevő. A bornyl-acetát*, a fekete fenyőolaj fő kémiai alkotóeleme elősegíti a nyugalmat és a kikapcsolódást. A Black Spruce élénkítő, fiatalító esszenciális illóolaja segít fenntartani a tiszta légutak és a könnyű légzés érzését. Aromája a harmónia és az egyensúly környezetét is megteremti. Indítsa napját a kanadai fekete luc nyugtató hatásával, amelyet külsőleg és aromatikusan egyaránt alkalmazhat! Megerőltető testmozgás után, vagy ha testének külső támogatásra van szüksége, nyugtató és kényeztető masszázshoz hordozóolajjal elkeverve masszírozza bőrébe a kanadai fekete luc olaját. A harmónia és kiegyensúlyozottság érzetének elősegítésére felviheti a tarkójára is a nap folyamán.


*A bornil-acetát arról ismert, hogy segít megnyugtatni, ellazítani testét és elméjét, valamint támogatja a bőr és a szövetek egészségét. Egy humán klinikai vizsgálatban a bornil-acetát belélegzése az autonóm idegrendszer ellazulását és az izgalom szintjének csökkenését váltotta ki számítógép előtt végzett munka közben és utána. A hiperaktivitás kísérleti modelljében német tudósok megállapították, hogy a bornil-acetát nyugtató hatású a túlizgatott idegrendszerre. Számos tanulmány megerősítette, hogy a bornil-acetát nyugtató és támogató hatással is rendelkezik a test szöveteire. Különböző kutatócsoportok azt találták, hogy a bornil-acetát befolyásolja a génexpressziót és a fehérjeaktivitást a különböző sejttípusokban oly módon, hogy képes csillapítani a normál gyulladásos választ. Hatékony a gyomorsejtek sejtegészségének támogatására is.


*FORRÁS: https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-bornyl-acetate


doTERRA Siberian Fir- Szibériai Fenyő Esszenciális OlajFriss, fás illatával a szibériai fenyő nyugodt, pozitív teret hozhat létre és fokozza a nyugtató masszázst.A szibériai fenyőolaj frissítő, fás illatú, nyugtató és pihentető illatáról ismert. A szibériai fenyő egyedülálló kémiai összetételű, elsősorban bornil-acetáttal*, amely ezen illóolaj előnyeinek nagy részét alkotja. A hegyi erdőben tett sétához hasonlóan a szibériai fenyő illóolaj elősegíti a pihenést és enyhíti a stressz tüneteit. Ennek az olajnak az illata segít megnyugtatni az idegeket és megnyugtatja az aggódó érzéseket. A szibériai fenyő jó olaj, amelyet változás vagy felfordulás idején használhatunk. Diffúzorban párologtassa este a hálószobában a mély alvás elősegítésére vagy a stresszes, feszült idegállapot megszüntetésére, miközben segít megnyugtatni az érzelmeket. Bármikor, amikor otthon, munkahelyen vagy iskolában tartózkodik, diffúzáljon szibériai fenyőt, mely segít csökkenteni a stresszt. Lélegezzen mélyet, hogy megtapasztalja a légutakat tisztító és nyugtató hatását. A szibériai fenyő nagyon megnyugtató a bőrre, ezáltal ideális illóolajat adva a megnyugtató masszázshoz. A szibériai fenyő illóolaj egyedülálló kémiai összetételű, főleg bornyl-acetát, amely az illóolaj nyugtató előnyeinek többségét adja. A bornyl-acetát belélegzése elősegítheti a relaxációt és csökkentheti a stimulációt stresszes helyzetekben.


*A bornil-acetát a szibériai fenyő illóolajának elsődleges természetes kémiai összetevője. Kisebb mennyiségben megtalálható a douglas fenyő, a ciprus, a rozmaring, a tömjén és a borókabogyó illóolajában is. Bővebben fentebb olvashat a bornil-acetát természetes kémiai összetevőről.


**FORRÁS: https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-bornyl-acetate


doTERRA Douglas Fir-Duglászfenyő Esszenciális Olaj


Felemelő felfrissülés duglászfenyő esszenciális olajjal! A citrusos és fás jegyeket ötvöző duglászfenyő esszenciális olaj aromája segít felemelő és pozitív légkört biztosítani. Ha pozitív hangulatot támogató légkört szeretne teremteni otthonában vagy a munkahelyén, párologtasson néhány csepp duglászfenyő esszenciális olajat. Egyedülálló kémiájának köszönhetően a duglászfenyő esszenciális olaj citrusos, fás és fűszeres esszenciális olajokkal is nagyszerű keveréket alkot. Az egyik leghasznosabb esszenciális olajként tartják számon, amely számtalan használati móddal és jótékony hatással kecsegtet. Külsőleg alkalmazva pozitív hangulatot és légkört teremt, és hozzájárul használója kedélyállapotának javításához.

Az új-zélandi örökzöld fenyőkből kinyert duglászfenyő esszenciális olaj a bőrt is tisztítja, méregteleníti.


*Ennek az olajnak az öt fő természetes kémiai összetevője a béta-pinén, az alfa-pinén, a delta-3-karén, a szabinén és a terpinolén. Az alábbiakban felsoroljuk ezen egyedi összetevők tulajdonságait és előnyeit: ~A béta-pinénről ismert, hogy segít csökkenteni a szorongásos érzéseket, és kísérleti kutatások során kimutatták, hogy segíthet javítani a hangulatot. ~Az alfa-pinén segíthet csillapítani a bőr irritációját. Segíti a szorongásos érzések csillapítását és enyhítheti a szezonális kényelmetlenség érzését is. Kísérleti kutatások azt mutatják, hogy az alfa-pinén elősegítheti a légutak tisztaságát és a könnyű légzést. (Az alfa-pinén nyugtató és ellazító hatású. és a GABA receptorokra hatva fejti ki hatását*) ~A delta-3-Carene ismert felülettisztító, és a kutatások azt sugallják, hogy segíthet csökkenteni a légutak szárazságának érzetét. ~A Sabinene egy bőrtisztító szer, számos kozmetikai alkalmazással.10 Nyugtatja a bőrt, és segíthet csökkenteni a foltok megjelenését is.

~A terpinolénről ismert, hogy elősegíti az ellazulás érzését, és segíthet megnyugtatni az elmét a kísérleti kutatások adatai szerint.*FORRÁS: https://gyogyszernelkul.com/harc-a-fertozesek-ellen-fenyoilloolajjal/

275 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page