top of page

doTERRA Guaiacwood- különleges Palo Santo fa csodás esszenciális olajaA Bulnesia sarmientoi fa fájából gőzdesztillált CPTG® Guaiacwood illóolaj földes, földes aromájú, finom édes kísérettel. Fás illata megnyugtató, nyugodt légkört biztosít- a fákból nyert illóolajok gazdagon támogatják holisztikus egészségmegőrzési céljainkat: elősegíti a fizikai jólétünket, lelki- mentális egészségünket és segítheti meditációs gyakorlatainkat, szellemi kiegyensúlyozottságunkat.


A Guaiacwood avagy a Guajakfa  története és alkalmazása mélyen gyökerezik a dél-amerikai kultúrák hagyományaiban, különösen az őslakosok között, akik évszázadok óta ismerik és használják ezt a fát. Az ősi gyógyítók és sámánok a Guaiacwood fa kérgét és olaját használták gyógyító szertartások során, amelyek célja a testi és lelki betegségek gyógyítása volt. A fának tulajdonított spirituális tulajdonságok miatt gyakran használták védelmező varázslatokban is, amelyek célja a rossz szellemek és negatív energiák elűzése volt.


A dōTERRA által gyártott Guaiacwood esszenciális olaj, amelyet fenntartható módon és etikus gyakorlatok alkalmazásával nyernek ki, így nemcsak a fizikai és spirituális jólétet szolgálja, hanem támogatja a környezetvédelmi törekvéseket is. A paraguayi Gran Chaco erdő Latin-Amerika második legnagyobb erdeje, és a világ leggyorsabban erdőirtott területei közé tartozik. Jelenleg évente több mint 1000 kilogramm guaiacwood illóolajat állítanak elő és exportálnak El Chacóból, elsősorban az illatszer- és parfümipar számára. Bár Paraguay hivatalosan is hozott szabályokat és politikákat az El Chaco erdőirtás elleni védelme érdekében, a végrehajtás nem megfelelő. A doTERRA gondosan kiválasztott egy olyan guaiacwood beszerzési partnert, aki elkötelezett az El Chaco védelme mellett.


Paraguay Gran Chaco

Az El Chaco szokatlan talaj- és éghajlati kombinációja egyedülálló biológiai sokféleséget teremtett, ami azt jelenti, hogy ez az egyetlen hely a világon, ahol a Guaiacwood fák nőhetnek. Mivel a Guaiacwood veszélyeztetett faj, a doTERRA beszerzési partnere 2018 óta szorgalmasan dolgozik azon, hogy fenntartható erdőgazdálkodási tervet dolgozzon ki számára. 2022-re több mint 12 000 hektárt vásároltak meg El Chacóban, és mindegyiket 20 alparcellára osztották fel. Minden évben hektáronként csak egy parcellát takarítanak be az illóolaj számára, így azután 20 évig pihenhet. Ez a gondos fakivágás segít abban, hogy El Chaco élénk, termelékeny és az erdőirtástól védett maradjon.Jótékony hatásai a fizikai egészségre

A Guaiacwood olaj nem csupán a spirituális gyakorlatok mélyítésére szolgál; kiterjedt jótékony hatásai között szerepel a gyulladáscsökkentő tulajdonság, a bőr egészségének fenntartása, valamint a légzőrendszer támogatása. A Guaiacwood olaj párologtatása vagy inhalálása különösen hasznos lehet a légzőrendszer támogatásában- javulhat a légzés minősége, segíthet tisztítani a légutakat, és enyhítheti a légzőrendszeri irritációt, mint az allergiás reakciók vagy a hideg időjárás okozta tünetek. A Guaiacwood antiszeptikus tulajdonságai segítenek csökkenteni a kórokozók jelenlétét a légutakban, így támogatva az egészséges légzést és az általános légzőrendszeri egészséget.


Gyulladáscsökkentő tulajdonságok

A Guaiacwood esszenciális olaj természetes gyulladáscsökkentő komponenseket tartalmaz, amelyek segíthetnek enyhíteni az izmokban, ízületekben és bőrön jelentkező gyulladásos állapotokat. Az olajban található aktív vegyületek, mint például a seszquiterpén és a lignán, közismertek gyulladáscsökkentő hatásaikról, amelyek a test természetes gyulladási válaszának szabályozásában játszanak szerepet. Az olaj rendszeres alkalmazása hozzájárulhat az általános gyulladásos tünetek csökkenéséhez és az immunrendszer erősítéséhez.

Bőregészség támogatása

A Guaiacwood olaj különösen előnyös a bőrápolás terén. Antioxidáns tulajdonságai révén védelmet nyújthat a környezeti stresszorok ellen, és segíthet a bőr egészséges megjelenésének megőrzésében. A bőröregedés jeleinek csökkentésére is alkalmazható, mivel elősegíti a bőr rugalmasságának fenntartását és segít a finom vonalak, ráncok láthatóságának csökkentésében. Az olaj antibakteriális tulajdonságai segíthetnek a bőrirritáció és akné kezelésében is, nyugtatva a gyulladt bőrt és elősegítve annak gyorsabb regenerálódását. Bőrpír esetén tegyen egy-két cseppet hidratáló krémjéhez.


Meditációs és spirituális gyakorlatok

A Guaiacwood olajat spirituális gyakorlatok, meditáció és jóga során is használják- alkalmazza bátran csak úgy, mint a Palo Santo fát. (Energetikai tisztítások során alkalmazzák.) Az olaj füstös, mély aromája hozzájárul a környezet nyugalmához és mélyebb meditatív állapot eléréséhez. Helyi alkalmazással vagy belégzéssel kombinálva segíti a spirituális nyitottságot és mélyebb összeköttetés kialakítását az univerzummal.


Immunrendszer támogatása

A Guaiacwood olaj immunstimuláló hatása is van, így rendszeres használata segíthet az immunrendszer erősítésében, fokozva a szervezet természetes védekezőképességét betegségekkel szemben.

HASZNÁLATI TIPPEK A GUJAKAFA ESSZENCIÁJÁHOZ


A természetes illóolajok felhasználásával nem csak a környezetünket tehetjük kellemesebbé, de számos holisztikus előnnyel is járhatnak- növényi kivonatok erejét felhasználhatjuk mindennapi wellness rutinunk támogatására. Ezek az olajkeverékek segíthetnek a hangulat javításában, a bőrápolásban, és még sok más területen. Az olajok alkalmazásával kapcsolatban fontos, hogy minden esetben tartsuk be a megadott adagolási útmutatót, és érzékeny bőr esetén először végezzünk bőrpróbát.Diffúzor keverék


A Palo Santo diffúzor keverék tökéletes választás azoknak, akik a tisztító és megnyugtató illatok kedvelői. Ez a különleges keverék dōTERRA Guaiacwood, dōTERRA cédrusfa és dōTERRA Bergamott olajból áll, melyek harmonikus összhangban teremtenek békés és pihentető atmoszférát otthonunkban vagy munkahelyünkön. A Guaiacwood mély, földes illata tökéletesen kiegészíti a cédrusfa fás, nyugtató aromáját és a bergamott friss, citrusos jegyeit, így segítve elő a stressz oldását és a belső nyugalom elérését.


 • 3 csepp dōTERRA Guaiacwood

 • 2 csepp dōTERRA cédrusfa

 • 2 csepp dōTERRA BergamottGuaiacwood illatkompozíció

A "Guaiacwood a tiszta illat keveréke" egy kifinomult és mélyen ápoló illatkompozíció, amely dōTERRA Guaiacwood, Ylang Ylang, Bergamott, levendula és pacsuli olaj elegyéből áll, amelyhez frakcionált kókuszolaj adja a bázist. Ez az olajkeverék különösen alkalmas arra, hogy nyugtató, mégis frissítő atmoszférát teremtsen az otthonodban. A Guaiacwood földes, meleg illata tökéletesen harmonizál a Ylang Ylang édes, virágos jegyeivel, míg a Bergamott és a levendula citrusos, frissítő aromái élettel töltenek meg minden teret. A pacsuli hozzáadása pedig mélységet és tartósságot kölcsönöz ennek az egyedülálló és bódító illatkeveréknek. Az elkészítéshez keverd össze az összetevőket egy 10 ml-es görgős üvegben, majd töltsd fel frakcionált kókuszolajjal.


 • 10 csepp dōTERRA Guaiacwood (Guajakfa)

 • 5 csepp dōTERRA Ylang Ylang

 • 5 csepp dōTERRA Bergamott

 • 4 csepp dōTERRA Levendula

 • 1 csepp dōTERRA Pacsuli

 • 10 ml frakcionált kókuszolaj


Jó éjszakát diffúzor keverék

Próbáld ki az alábbi olajok keveréket, ha éjjel nehezen alszol el. Ellazítja a túlpörgött elmét, enyhíti a stressz által felfokozott idegrendszer túlterheltségét.


 • 5 csepp dōTERRA Guaiacwood (Guajakfa)

 • 5 csepp dōTERRA Serenity

 • 5 csepp dōTERRA Bergamott40 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page