top of page

Érzelmi Aromaterápia: doTERRA speciális olajokkal Pszichológia és Kémia Találkozása


Érzéseink nagy hatással vannak a fizikai és mentális jóllétünkre is. Jól tudjuk, hogy lelkünkben hordozott negatív érzelmek hatással vannak fizikai állapotunkra, ezért meg is betegíthetnek bennünket hosszútávon fennálló mély érzelmeink. A téli szürke hónapok során, a napfény hiányától és a bezártságtól is felerősödhetnek negatív érzelmeink, melyeket érdemes minél hamarabb kezelnünk, mielőtt betegségeket okoznának szervezetünkben. Fontos hogy kívülről és belülről támogassuk szervezetünket a testi-lelki egyensúly fentartása érdekében. Vigyünk be vitaminokat és ásványi anyagokat belsőleg, és érzelmeink kiegyensúlyozása érdekében alkalmazzunk esszenciális, tiszta illóolajokat külsőleges bevitellel.


Ha belélegzünk egy illóolajat annak természetes alkotóelemei, részecskéi közvetlenül a központi idegrendszerhez jutnak el a szaglóidegeken keresztül, itt található az agyunk érzelemközpontja- ennek legősibb helyére, az úgynevezett limbikus rendszerbe, mely az érzelmeinkért, viselkedésünkért, ösztöneinkért, és a memóriánként is nagyban felelős, végeredményben pedig jelentős befolyást gyakorolnak vitalitásunkra. A limbikus rendszer az idegrendszertöbbi részére is hat, az illatok ezáltal erősítik a szervezet fizikai egészségi állapotát, továbbá képesek javítani a psziché hogylétét, hiszen a vágyak, az indíttatás, a hangulatok, a megérzések és az alkotókészség mind a limbikus rendszer működésében eredeztethetők.


A legújabb kutatásokat és a legtisztább illóolajokat használva az új doTERRA Emotional AromatherapyTM System (doTERRA Érzelmi Aromaterápia Rendszer) az első az iparágban, ami tudományosan előállított, célzott keveréket kínál érzelmi javulás érdekében.A doTERRA Érzelmi Aromaterápia Rendszere sok különböző kémiai profil alapján lett felállítva. Az egyedi összetevők ismert előnyei alapján különböző illóolaj kategóriákat állítottak össze. Így el lehet például dönteni, hogy egy illóolaj milyen érzelmekre ható tulajdonságokkal rendelkezik. Mindegyik illóolaj keveréknek van egy egyedi érzelmi spektruma, amit az adott problémára, lelki fájdalomra, érzelmi blokkokra tud hatást gyakorolni. Többféle természetes kémiai vegyületekből (molekulákból) álló esszenciális illóolajokból állnak ezek az érzelmi keverékek.Ugyan a testi reakció mindenkinél egyedi, a keveréke ezeknek a rendkívüli olajoknak létrehozott egy olyan vegyületet, ami egészséges érzelmi visszahatást hoz létre.




Növény alapú illóolajok elsősorban monoterpén alkoholokból állnak, melyek nyugtató hatással bírnak. Fa, fű és gyógynövény illóolajok gazdagok szeszkviterpénekben, észterekben és oxidokban, amelyek pedig enyhítenek és megújítanak. A spektrum másik végén vannak a menta, citrus és fűszer alapú illóolajok, melyeknek erős felemelő hatásuk van. Menta illóolajok magas ketonkoncentrációval rendelkeznek, amik energizálnak. Citrus olajok általában limonén és béta-pineneből állnak, ezeknek erős felemelő képességük van. Fenolok pedig, amik a fűszer alapú illóolajakban találhatóak, melegítő érzést váltanak ki.


doTERRA ÉRZELMI ESSZENCIÁLIS KEVERÉKEK



BELSŐLEG NEM FOGYASZTHATÓAK! Bőrőn keresztül alkalmazva, diffúzorban párologtatva vagy inhalálva javasolt a használatuk, egyénileg akár többször is a nap folyamán. Az inhalálás: egy- egy cseppet cseppentsünk a tenyerünkbe, dörzsöljük össze és mélyeket lélegezve inhaláljuk. Ahogy jól esik, amelyik jól esik, ameddig, és ahànyszor jól esik. Hagyatkozzunk az érzéseinkre! Tehetjük diffúzorba is, de legyünk lehetőleg a szobában egyedül.


Jó megoldás lehet egy-egy kiválasztott keveréket kúraszerűen alkalmazva, min. 2 hétig használni, hogy testünk-lelkünk áthangoljon a pozitív programokra. Ne felejtsük el, hogy az illóolajok megoldást nyújtanak, nem pedig elfedik a problémákat. Először felszakadnak a sebek, majd begyógyulnak. Mindegyik esszencia használható önállóan parfümként, (csuklóra, pulzuspontokra, tarkóra, nyakra kenve hordozóolajban hígítva), így nem csak kellemes illattal, hanem számos támogató tulajdonsággal vagyunk "beolajozva".


A 10 ml-es touch/golyós kiszerelésű olajok azonnal használhatóak bőrre, mert kókuszolajjal higítottak!



CONSOLE-VIGASZTALÓ KEVERÉK (amyris, osmanthus, pacsuli, rózsa, szantálfa, tömjén, ylang ylang)


Vigasz, remény keverék... virág- és faolajat kombináló nyugtató keverék. Enyhítő és frissítő hatásokkal rendelkezik és hatásos szomorúság és bánat ellen is. Ellensúlyozza: szomorúságot, melyet valami elvesztése okoz haláleseti bánatot a reménytelenség érzését Segít: Feldolgozni a veszteséget, gyászt, szakítás után érzett bánatot. Vigaszt, reményt ad Első lépések az érzelmi gyógyuláshoz. Szabadítsd a szíved egy-két csepp illóolajjal. Illat jellemző: fás, fanyar, virágos. Felhasználás: Szív fölött reggel-este bedörzsöléssel vagy inggalléron, sálon egész nap .

Gyász és bánat: Párologtatva, orr alá és mellkasra kenve. Érzelmi felszabadulás és megnyugvás: Párologtatva, orr alá és szív köré kenve. Félelem és érzelmi fájdalom elengedése: Párologtatva, orr alá és mellkasra kenve. Spirituális kapcsolódás és meditáció: Homlokra és mellkasra kenve, kézből inhalálva. Alacsony libidó: Párologtatva, vagy hasra kenve. Bőr megújító, fiatalító: Az érintett területre kenve hordozóolajjal. Szabálytalan vagy erős szívdobogás: Orr alá és mellkasra kenve.

Biztonság: kerülje a napfénnyel és UV sugárzással való érintkezést a használat utáni 12 órában!




PEACE - MEGNYUGTATÓ KEVERÉK

(fodormenta, labdanum-balzsamosszuhar, levendula, majoránna, muskotályzsálya, tömjén, vetiver, ylangylang)


Megnyugtató keverék menta és virág illóolajokból. Labdanum összhatása egy monoterpén észterekben és alkoholokban gazdag kémiai felépítést képez, mely frissítő és hangulatteremtő hatással rendelkezik. A doTERRA Peace-t remek éjszaka, alvás közben párologtatni egy nyugodt és pihentető alvás érdekében. Ellensúlyozza: a szorongó érzést, félelmet túlterhelt, békétlenséget.

Segít: a békés érzet visszanyerésében, megnyugvást hoz, megelégedettséget sugall, segíti a pozitív gondolatokat. Lassíts, vegyél egy mély levegőt és higgy, hogy ez lesz! Illat jellemző: Édes, gazdag, virágos illat.

Felhasználás: diffúzorban este, nyugtató, pihentető alvás, kézben összedörzsölve nyugtalan gyereknek éjszaka a talpára kenve.

Bizonytalanság és aggódás: Orr alá, tarkóra kenve és inhalálva. Idegesség és irritáltság: Talpakra, tarkóra kenve és inhalálva. Nyugtalanság és zavarodottság: Inhalálva, homlokra és tarkóra kenve. Stressz, mentális feszültség és hiperaktivitás: Orr alá, tarkóra, homlokra kenve és/vagy kézből inhalálva. Függőségek és anorexia: Pulzuspontokra kenve és kézből inhalálva. Szülés és felépülés: Hasra kenve, talpakba masszírozva vagy párologtatva. Terméketlenség és frigiditás: Orr alá, hasra és pulzuspontokra kenve vagy párologtatva. Meditáció: Párologtatva és orr alá kenve.

BIZTONSÁG: Figyelmeztetés a terhesség korai szakaszában nem ajánlott a használata!







FORGIVE - ÚJRAKEZDŐ KEVERÉK (arborvitae, bergamot, borókabogyó, citronella, kakukkfű, lucfenyő, mirha, nootka)


Frissítő, fából és fűszerekből készült összeállítás melyben monoterpén észterek, alkoholok és seszkviterpének magas koncentrációban megtalálhatóak. A doTERRA Forgive nagyban segíti a türelmet és a megelégedést is. Ellensúlyozza: a negatív érzelmeket: düh, bűntudat érzést, keserűséget, elégedetlenséget.

Segít: A tovább lépésben, megbocsátás érzésében, felszabadító hatású.

Illat jellemző: füves, friss. Felhasználás: Egész nap használandó szív környéken, vagy párologtatás

Megbocsátás, kötődés és kitartás: Halántékra, tarkóra kenve és/vagy párologtatva. Elfojtott érzelmek: Párologtatva vagy kézből inhalálva, hogy a félelem és frigiditás szenvedéllyé és intimitássá változzon. Szorongás: Orr alá, homlokra és/vagy tarkóra kenve lecsillapít és stabilizál. Függőségek és irritáltság: Párologtatva, csukló pulzuspontjaira kenve. Spiritualitás és mérgezett érzelmek: Párologtatva és orr alá és/vagy mellkasra kenve. Hajhullás, prosztata problémák és libidó: Az érintett területre, hasra, vagy talpakra kenve. Mértéktelenség: Hasra és talpakra kenve.

BIZTONSÁG: Hígítás ajánlott. Lehetséges bőrérzékenység. Kerülje a napfénnyel és UV sugárzással való érintkezést a használat utáni 12 órában.







MOTIVATE - ÖSZTÖNZŐ KEVERÉK (bazsalikom, borsmenta, clementine, koriander, melissa, rozmaring, vaníliabab kivonat, yuzu)



Bátorító és motiváló keverék, ami csodás kombinációja számos citrus és menta illóolajoknak. A Motivate tökéletes, ha segítség kell a koncentrálásban, legyen szó iskoláról vagy munkáról. Ellensúlyozza: a negatív érzelmeket, kétségbeesést, pesszimizmust a munkahelyi csalódásokat, kudarcokat, bizalomvesztést a bizonytalanságot, apátiát. Segít: a teremtő erők felszabadításában bátorságot közvetít higgy magadban, menj előre meg tudod csinálni!! Illat jellemző: Friss tiszta mentolos illat. Felhasználás: pulzus pontokra kenve, inggallérra cseppentve, diffúzióval .

Önbizalom-, bátorság- és motivációhiány: Párologtatva és orr alá, homlokra, csuklóra vagy tarkóra vagy mellkasra kenve. Fejetlenség és túlterheltség: Inhalálva vagy orr alá, homlokra, tarkóra vagy mellkasra kenve. Mentális kifáradás, kimerültség: Párologtatva vagy halántékra és tarkóra kenve. Legyengülés és stagnálás: Kézből inhalálva és pulzuspontokra kenve. Fizikális kimerültség: Kézből inhalálva, orr alá, mellékvesékre, vagy talpakra kenve. Emésztési problémák: Hasra, pulzuspontokra vagy talpakra kenve. Légúti nehézségek: Párologtatva vagy nyakra és mellkasra kenve.

BIZTONSÁG: Kerülje a napfénnyel és UV sugárzással való érintkezést a használat utáni 12 órában.







CHEER- HANGULATEMELŐ KEVERÉK

(citrom, mirtus, csillagánizs, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, vadnarancs, vaníliabab kivonat, zdravezts)



Felvidító keverék. Felemelő és élénk kombinációja citrus és fűszer alapú illóolajoknak A szinte teljesen fenilpropén-antholból álló Csillagánizs energizáló karakterisztikákat kölcsönös a keveréknek, melyből már pár, tenyérből belélegzett csepp is derűlátó érzéseket hoz elő az emberből.Ellensúlyozza: Kedvetlenséget, komorságot, szomorúságot. Segít: Optimizmus, vidámság, boldogság elérésében. Fel a fejjel!
Illat jellemző: Friss, fűszeres,meleg illat

Depresszió és bátortalanság: Párologtatva, kézből inhalálva, pulzus pontokra, orr alá és/vagy homlokra kenve. Hisztéria és szorongás: Párologtatva, kézből inhalálva, pulzus pontokra, orr alá és/vagy homlokra kenve. Elszigetelődés: Párologtatva, kézből inhalálva, pulzus pontokra, orr alá és/vagy homlokra kenve. PMS: Párologtatva, kézből inhalálva, pulzus pontokra, orr alá és/vagy homlokra kenve. Sejtegészség: Talpra kenve.

BIZTONSÁG: Kerülje a napfénnyel és UV sugárzással való érintkezést a használat utáni 12 órában.







PASSION - INSPIRÁLÓ KEVERÉK (damiana, fahéj, gyömbér, jázmin, kardamom, szegfűszeg, szantálfa, vanília bab kivonat)



Szenvedély és inspiráló keverék, ami fűszeres és gyógynövényes illóolajokból lett összeállítva. Felmelegít és felemel. Párologtasd a munkahelyeden, hogy kreativitásodat támogasd. Ezt a keveréket úgy alakították ki, hogy felélessze a belső szenvedélyt. Hasznos azok számára, akik az önmegtagadás vagy a rendszabályozás mintáiban vannak ragadva. Segít, hogy ne csak terhet lásd meg a feladataidban hanem megtaláld azok örömteli, játékos, könnyed megoldását. Oldja a merevségedet a dermedtségedet és újjáéleszti az életkedved. A felélesztett szenvedélyed arra buzdít, hogy döntsd le a magadnak állított korlátaidat, légy magabiztos és élj szívből, élvezd az életet. Ellensúlyozza: Negatív érdektelenséget, unalom érzetet, az elvesztett miért érzést.

Segít: -Feléleszteni az izgalom érzést
-Szenvedély érzést
-A lelkesedést megindítani
-Öröm érzés Kreativitás
-Találd meg újra önmagad!
Illat jellemző: fűszeres meleg.

Közöny, depresszió és energia hiány: Párologtatva vagy kézből inhalálva energizál és felemel. Alacsony libidó és szexuális teljesítmény: Párologtatva vagy kézből inhalálva, talpakra és/vagy hasra kenve. Ködös gondolatok és memóriazavar: Lábujjakra kenve vagy párologtatva. Stimulálás: Orr alá vagy talpakra kenve. Lassú emésztés és kiválasztás: Alhasra kenve hígítva. Menstruáció és menopauza problémák: Alhasra kenve hígítva vagy a boka külső és belső részére.






574 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page