Az astaxanthin egy erős antioxidáns karotinoid, amely kozmetikumokban elsősorban öregedésgátló hatása, UV-sugárzás elleni védelem fokozása és a bőr rugalmasságának javítása miatt népszerű. Standardizált kivonat magas antioxidáns kapacitással, pozitív hatással van a bőr öregedési folyamatára, természetes sejtvédelmet biztosít, fokozza a bőr rugalmasságát és feszességét, segít megelőzni a ráncokat és a pigmentfoltokat.
Az asztaxantin (kiejtve: asztakszantin) egy karotinoid típusú antioxidáns molekula – vagyis ugyanabba a családba tartozik, mint a béta-karotin (répa), a likopin (paradicsom) vagy a lutein (spenót). Ami megkülönbözteti társaitól, az az egyedülálló antioxidáns hatása: kutatások szerint akár 6000-szer erősebb lehet a C-vitaminnál, bizonyos szabadgyökök semlegesítésében.
TULAJDONSÁGOK
100 % természetes tisztított asztaxantin koncentrátum, amelyet Haematococcus pluvialis algából vonnak ki.
5% tiszta asztaxantin tartalomra standardizálva
vitaminszerű aktivitást mutat, és 10-szer nagyobb aktivitással rendelkezik, mint a ß-karotin
számos karotinnal és más karotinoiddal ellentétben az asztaxantin nem alakul át A-vitaminná (retinollá) az emberi szervezetben
az egyik legerősebb antioxidánsként elismert
támogatja a bőrt a szabad gyökök semlegesítésével, hogy késleltesse a bőr öregedését
fényvédő és gyulladáscsökkentő szerként is működik
fokozhatja a bőr anyagcseréjét
fiatalítja a sérült bőrt
segít megvédeni az UV-sugárzás és a digitális öregedés hatásaitól
fokozza a bőr rugalmasságát és feszességét
segít megelőzni a ráncokat és a pigmentfoltokat
támogatja az egyenletes bőrtónust a melaninszintézis elfojtásával
nagyon jól tolerálható a bőr számára
HASZNÁLATI JAVASLATOK
kozmetikai összetevő
elsősorban öregedésgátlóként használják
nagyszerű hatóanyag bőrvilágosító készítményekhez és fényvédő készítményekhez
vegye figyelembe, hogy elszínezi azt a készítményt, amelyben szerepel
tisztán erős jellegzetes algaszagú, de nem feltűnő megfelelő adagolásban a készítményekben
a készítményt az utolsó lépésben, 40°C alatt kell hozzáadni
BIZTONSÁGI ADATOK
csak kozmetikai célokra
a részletekért lásd a biztonsági adatlapot
KISZERELÉS: 2 g
SPECIFIKÁCIÓK:
INCI: Astaxanthin
Állapot: Alkalmas biokozmetikumokhoz
Az előállítás módja: CO2-kivonás
Natural index: ISO 16128 - Natural 1.0
Alkalmas: kozmetikumok
Specifikus javallatok: pigmentfoltok, ráncok
Adalékanyagok: nincs
Tartósítószer: nincs
Illat Aroma: erős jellegzetes
Főbb jellemzők: antioxidáns, bőrjavító, bőrtonizáló, gyulladáscsökkentő, protektor, ránctalanító, öregedésgátló
FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK:
Bőrtípus: Minden típus, Érett
Bőrápolás: Arckrémek, Arcolajok, Kezelések, Szérumok
Testápolás: Krémek Emulziók, Kézkrémek, Testolajok, Testvajak, Testápoló rudak
Napápoló termékek: Krémek, Napozás utáni termékek, Strandolajok
Smink: Alapozó, Pirosító
Oldhatóság: olajban
Megjelenés: folyadék, félvizkózus, narancssárgás
Adagolás: 0.01 - 0.3 %
BIZTONSÁGI ADATLAPOK:
M-1638_MSDS_S.pdf | M-1638_TDS_S.pdf





























