top of page

🍲Főzés Esszenciális Olajokkal💦Főzzünk illóolajokkal!

Az illóolajokkal való főzés remek szórakozás. Ráadásul ha az esszenciális olajok az ételünkbe kerülnek, szinte észrevétlenül juttatjuk be őket saját magunk és a szeretteink szervezetébe, ahol kifejthetik jótékony hatásaikat. Kellő körültekintéssel a dōTERRA belsőleg fogyasztható esszenciális illóolaja felhasználható sütéshez és főzéshez a személyes ízlés és az elkészített étel függvényében.

ÍZ HOZZÁADÁSA

Az esszenciális olajok természetesen erősek és hatékonyak, mert erősen koncentráltak és közvetlenül természetes forrásokból származnak. Az esszenciális olajok tisztasága és ereje tökéletessé teszi őket bármely étel ízesítésére. Mivel az esszenciális olajok olyan erősek, nem kell sok ahhoz, hogy egy extra ízt adjon kedvenc főételeinek, italainak, húsainak, desszerteinek, stb.


NATURAL ÖSSZETEVŐK

Noha rengeteg fűszer, és fűszer kivonat áll rendelkezésre, sok ilyen lehetőség erősen feldolgozott vagy megkérdőjelezhető összetevőket tartalmaz. Ha esszenciális olajokat használ ételei ízesítésére és a főzés fokozására, nem csak végtelen lehetősége lesz egészséges és kreatív ételek elkészítésére, hanem nyugodt lehet, ha pontosan tudja, mit tesz bele az ételébe. Mint említettük, az esszenciális olajokat közvetlenül természetes forrásokból származnak és nem tartalmaznak feldolgozott vagy káros összetevőket. Ne feledje, hogy nem minden esszenciális olaj egyforma, és egyes vállalatok töltőanyagokat vagy szintetikus összetevőket használnak olajaikban. Ha tiszta esszenciális olajokat használ a főzéshez, élvezheti a természetes ízek és összetevők előnyeit.


BELSŐ ELŐNYÖK

Ha esszenciális olajat ad ételéhez vagy italához, nemcsak az olaj ízeit fogja megtapasztalni, hanem bármilyen belső előnyt is, amit az olaj kínál. Az esszenciális olajokkal való főzés szórakoztató, kreatív módot kínál az esszenciális olajok belső felhasználására, és az általuk kínált előnyök maximális kihasználására. Kizárólag azokkal az esszenciális olajokkal főzzön, melyek belsőleges használatra is javasoltak!


KÉNYELMET AD

Míg egyesek szívesebben használnak nyers vagy friss alapanyagokat ételeik ízesítésére, az ilyen típusú összetevők nem mindig állnak rendelkezésre könnyen. Ha kéznél vannak esszenciális olajok, megkönnyíti a dolgát, amikor éppen felhasználta az utolsó citromot, vagy nem volt ideje elszaladni a boltba friss bazsalikomot vásárolni. Ráadásul egész évben nehéz lehet friss alapanyagokat találni, mivel egyes fűszernövények, fűszerek és gyümölcsök csak bizonyos évszakokban kaphatók. Az esszenciális olajok valójában költséghatékonyabbak is. Mivel csak csekély mennyiségű esszenciális olaj szükséges ahhoz, hogy ízt adjon bármely ételnek, pénzt takaríthat meg, ha nem kell olyan gyakran cserélnie az összetevőket. Az esszenciális olajok hosszabb ideig jók maradnak, így nem kell aggódnia, hogy a friss összetevők megromlanak, ha nem használja fel a lejárati dátumuk előtt. Míg a friss összetevők még mindig nagyszerűek a főzés javításához, az esszenciális olajok kényelmes módot biztosítanak ízesítésre, amikor szükség van rá. Ha kéznél vannak esszenciális olajok, az év bármely szakától függetlenül könnyen elérhetőek különféle összetevők.99 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page