top of page

Nárdus (Spikenard) esszenciális olaj előnyei 🌿💧🍃


A szakrális olajok egyike. Rendkívül értékes.


A Nárdus a Valerian család egyik virágzó növénye, nagy magasságban él a Himalájában, másik ismertebb neve a Jatamansi olaj. A Spikenard illóolajat gőzpárlat útján állítják elő, a Nardostachys jatamansi, a Himalájában vadon termő virágos növényzet gyökereiből és használata nagyon hosszú múltra tekint vissza. A Spikenard illóolaj egy csodálatos illóolaj, amelyet meditációhoz, imához és más spirituális alkalmazásokhoz használhatunk. . Emeli rezgésszintünket és segít egyensúlyban tartani a gyökércsakrát.Nagyra értékelik évszázadok óta, hagyományosan a mélyen tisztelt emberek felkenésére használták.


Illatosan a Spikenard illóolaj nagyon mély, gazdag, földes és fás. Természetes kémiai összetétele nagyon hasonlít a Vetiver illóolajhoz és a kettő illata is csak kissé különbözik.Jól keverhető sok más illóolajjal, beleértve a fa-, fűszer-, lágyszárú- és virágcsaládokat is.


Az érzelmi alkalmazásokhoz a Spikenard illóolaj nyugtató és pihentető. Hasznos lehet olyan keverékekben használni, amelyek elősegítik az alvást és a pihenést, de önmagában alkalmazva is erőteljes nyugtató hatású testre és lélekre egyaránt.

*A NÁRDUS OLAJ FELHASZNÁLÁSA- MIKOR ALKALMAZZUK:


-Antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő -Álmatlanság -Menstruációs problémák -Neuralgia -Isiász -Fizikai túlterheltség -Stresszhez kapcsolódó állapotok -Szorongás -Idegfeszültség -Elősegíti a tiszta, egészséges bőr kialakulását- börkiütések ellen is hatékony lehet, öregedő bőrre -A vénás áramlást fokozza -Növelheti a termékenységet -Szívvédő és szíverősítő -Memóriazavarok esetén (Alzheimer) -Dopaminerg rendszerre hat -Tápláló olaj és kiváló fejbőr kezelésére -Belsőleg és külsőleg is alkalmas fekélyek felszámolására


*Forrás: Valerie Ann Worwood, Az illóolajok és aromaterápia teljes könyve, 25. évforduló kiadása (Novato, CA: New World Library, 2016, 623.)


*Forrás: Aroma Tools- Modern Essentials aromaterápiás könyv


A nárdus tehát számos szervi, leginkább emésztő szervrendszeri és női szerveket érintő, kognitív, neurológiai és pszichológiai hatással rendelkezik Kifejezetten méh olaj, így a női szervekre fizikai szinten erőteljes hatással van és fokozza a reprodukciós képességét azoknak. Segítheti a hormonegyensúlyt a progeszteron irányába billenteni, ami kiemelkedő jelentőséggel bír, ugyanis a nők nagy része ösztrogén dominanciával küzd; s ha mindez még nem lenne elég, segíthet a menstruációs görcsök esetén, sőt megelőzhetőek vele a PMS tünetei is. Természetes módon csökkentheti a méhben és petefészekben jelen lévő gyulladásos folyamatokat és segíti a harmonikus ciklus kialakításában és megtartásában.A Spikenard illóolaj -fenntarthatósági aggályai

Spikenard kritikusan veszélyeztetett. A Spikenard túlzott betakarítása a Spikenard illóolaj előállításához történő felhasználásáért felelős a tisztelt növény nagyobb veszélyeztetéséért. Amikor csak lehetséges, fontolja meg alternatív illóolajok használatát és beszerzését a veszélyeztetett Spikenard illóolaj helyett.A Vetiver illóolaj egy lehetőség. A Spikenard illóolaj vásárlásakor ügyeljen arra, hogy csak olyan neves beszállítótól vásárolja, amely a Spikenard legális beszerzésére és fenntarthatóságára összpontosít.


Nagyon óvatosan járjon el, amikor gyermekekkel használja az olajokat, és először olvassa el a gyermekek számára javasolt hígítási arányokat! Ha várandós, epilepsziás, májkárosodásban szenved, rákbeteg vagy bármilyen más egészségügyi problémája van, akkor az olaj használata előtt egyeztessen orvosával, természetgyógyásszal vagy aromaterapeutával.


A dōTERRA® CPTG Tanúsított, Tiszta és Tesztelt Minőségű illóolajok, melyeket a növényekből nagy gondossággal nyernek ki. A dōTERRA illóolajok kereszttesztelésen esnek át tömegspektrográfia és gázkromatográfia eljárással, hogy biztosítsák a kivonat tisztaságát és összetételének hatékonyságát minden egyes tételben. A dōTERRA szorosan együttműködik a vezető illóolaj-vegyészek és a termelők globális hálózatával, hogy kiválassza a megfelelő növényi fajokat, amelyeket ideális környezetben termesztenek, és a megfelelő időben gondosan betakarítanak. Magas minőségű, tiszta Nárdus esszenciális illóolajat itt tud vásárolni:
220 megtekintés0 hozzászólás

Commenti


bottom of page