top of page

Tanulást segítő esszenciális olajok gyerekeknek- könnyebb tanulás a természet segítségével!

Fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk otthonunkban, amely ösztönzi a tanulást. Az illóolajok és a doTERRA -kiegészítők segíthetnek és támogathatják az elmét és a fizikai képességeinket is. Nem egyszerű feladat a szülők számára otthon tanulni a gyerekekkel. Sokan nem tudják, de illóolajokkal nagyon sokat lehet könnyíteni ezen a helyzeten.Diffúzáljon energizáló illóolajokat - melyek fokozzák az éberséget, és produktívabbá tehetik a tanulmányi időt. elősegítik az összpontosítást és a kreativitást, és tisztítják az elmét és a környezetünket is.


A kisgyermekek még önmagukból fakadóan érdeklődnek minden új iránt, szívják magukba a friss információkat, helyzeteket. Ezt a lelkesedést, természetes vágyat csökkenthetik az olyan kedvezőtlen körülmények, mint a belső motiváció elvesztése, a külső pozitív megerősítés hiánya, a túl sok negatív visszajelzés és hosszas a lista. A gyerekeknél sok esetben az iskolai kötelesség dominál, ami a feladatokról, vizsgákról, teljesítményről, a tanár-diák alá-fölé rendeltségről szól, melyek mind-mind elviszik a hangsúlyt a természetes kíváncsiságról egy mesterséges állapot felé. A tanulás egyik fontos kulcsa az élményszerűség, amikor megéléshez köthető a tudás.


Az olajok használatát akár minden nap bevetheti, sőt megtaníthatja gyermekének a golyós touch olajok használatát- így magával viheti az iskolába és amikor úgy érzi, hogy szükség van rá, igény szerint alkalmazhatja is az adott helyzetekben. Készíthet neki saját keveréket is, azonban a megfelelő higítási arányokra nagyon fontos odafigyelni. Erről bővebben itt olavashat: https://www.esszenciaolajok.com/gyerekeknek


ÉRDEKESSÉG:

Jobb koncentráció és kevesebb konfliktus a diákok között az osztálytermekben a citrusgyümölcs illóolajok által. Még a betegségek miatti hiányzási napok száma is csökkent. Ezt bizonytja egy bajor iskolákban végzett kutatási projekt. A projekt keretében az osztályokban a természetes illóolajokat párologtattak diffúzorban a diákoknak. A projekt alatt a jól koncentrálni tudó diákok száma 18%-ról 40%-ra nőtt. Az osztályközösség egyharmada "gyakran fáradt és motiválatlan" volt, ez a szám is csökkent. Az osztályklíma javult, különösen az általános iskolákban. A tanárok is észrevették, hogy a légkör nyugottabb a projekt során, valamint a tanulás is könnyebben ment.Ezen kívül a tanárok és a diákok meg lettek kérdezve tapasztalataikról a vizsgálat elején és végén is. Mindkét fél egyetért abban, hogy az illóolajok által a diákok jobban tanulnak és nyugodtabb légkör uralkodik az osztályteremben.

doTERRA Thinker Focus Blend- Figyelem Keverék


Figyelmet segítő keverék bárki számára ideális napi szintű használatra olyan helyzetekben, amikor túl sok a zavaró tényező. A Thinker keveréket úgy tervezték, hogy elősegítse az éberséget, és fokozza a befogadó készséget, ezért tökéletes megoldást kínál, ha a figyelemre és a koncentrációra van szükség. Csökkenti a mentális stresszt és a fáradtság érzéseit. Ez a gyerekek számára kellemes keverék Vetiver, Borsmenta, Rozmaring és Clementine illóolajokból áll, frakcionált kókuszdióolajjal hígítva. A vetiver gyökér egy gazdag, fás olaj, amely megnyugtatja az elmét. A borsmenta és a klementin energiát ad, és ösztönzi a pozitív kilátásokat. A kutatások azt mutatják , hogy a rozmaring illóolaj belélegzése segítheti az embereket a korábban megtanult anyag visszahívásában, és ez kiváló társ a dolgozatok, felelések napján.doTERRA Stronger- Védelem Keverék


A Stronger üdítő és felemelő aromája frissítően hat az érzékekre, és tökéletesen támogatja a napi stressz tűrést, illetve azokat a helyzeteket, amikor egy gyermek nincs kifejezetten a legjobb formájában. A Stronger ™ védőkeverék elősegíti a természetes immunvédelmet és megnyugtatja az érzelmeket és a bőrt a szorongás esetén. Ez a keverék egyesíti a Frankincense, a Cedarwood, a Rose és a Litsea illóolajokat a frakcionált kókuszdióolajjal.


A Litsea-t hasonló illata miatt néha „trópusi verbenának” nevezik. Kellemes, friss, citrom aromája van. A tömjén meleg, fűszeres aromája elősegíti a békés érzéseket. A Cédrusfát használják nyugtató és pihentető aromája miatt. Az Osmanthus virág illóolaja kémiailag hasonló a rózsához. Magas ionkoncentrációval rendelkezik, ezért ideális az érzelmi támogatásra, amikor a gyerekek túlterheltek. Ezek az érzelmileg nyugtató olajok Strongerben kombinálva egy dinamikus keveréket hoznak létre, amelyek erősítik az elmét és a testet.
doTERRA Steady- Kiegyensúlyozó Keverék 10 ml


A Steady Kiegyensúlyozó keverékhez lágy, hívogató és enyhén gyümölcsös aroma párosul, amely hozzájárul a stresszmentes és nyugodt közérzethez, ezáltal tökéletes akár a mindennapi, akár az igény szerinti használathoz. A Steady az amyris, a balzsamfenyő, a koriandermag és a magnólia esszenciális olajok egyedülállóan jótékony hatásaira építkezik, amelyek a frakcionált kókuszolajjal alkotnak tökéletes kombinációt, hogy minden bőrtípus számára ideális nyugtató hatást érjenek el. Amikor túlterheltnek érzi magát, kenjen egy kis Steady keveréket a gyermek tarkójára vagy a csuklójára hogy a kedélyállapota ismét egyensúlyba kerüljön. A Steady nyugtatja a bőrt, és javítja a kedélyállapotot, ezért remek a mindennapi használatra. Hozzájárul a nyugodt és kiegyensúlyozott kedélyállapot megteremtéséhez. A test minden pontjára kiterjedő, teljes körű relaxációt biztosít. Segít a lényeges dolgokra összpontosítani.
AJÁNLOTT ESSZENCIÁLIS OLAJOK DIFFÚZORBA

BAZSALIKOM:

Erőteljes gyógy- és fűszernövény. Tökéletes azok számára, akiknek szükségük van a mentális tisztaságra. A bazsalikom önmagában is ,de menta vagy cédrusfa illatával kiváló. Segíti a koncentrációt – ezért érdemes diffúzorban használni például munkahelyen, otthoni tanulásnál is. A diffúzált bazsalikomolaj elősegítheti a mentális éberséget és a koncentrációt is- a halántékon és a tarkón alkalmazva pedig akár a feszültségérzetet is képes csökkenteni.


CITROM:

Ez az olaj aktiválja a koncentrációs képességet és segít tisztán gondolkodni.Fő természetes vegyületét, a Limonént nagy mennyiségben tartalmazza. Tisztító, energizáló és érzelmileg élénkítő citrom a tökéletes olaj, amelyet diffúzálhat a pozitív hangulat ösztönzésére.


GRAPEFRUIT:

Ez az olaj feléleszti még a szellemet is. Hatásos feszültség és ingerlékenység esetén is. A grapefruit illóolaj sok előnye annak egyik fő alkotóeleme, a limonén (az olaj kb. 88–95% -át teszi ki). Mint az egyik legszélesebb körű illóolaj, a grapefruit olaj aromája tiszta, friss és kissé keserű, akárcsak maga a valódi gyümölcs.


VADNARANCS:

Jobb hangulatot teremt és megnyugtatja az idegeket. Ezen túlmenően segít csökkenteni a stresszt és a szorongást. A vadnarancs olyan, mint a legtöbb hidegen sajtolt citrus illóolaj; gazdag limonénben, felemelő aromával és erőteljes tisztító tulajdonságokkal rendelkezik.


ROZMARING:

A legújabb tanulmányok bebizonyították, hogy a rozmaring illóolaja javíthatja a memóriáját és elősegíti a tanulást. Korunk tudósai már több, mint 10 éve is végeztek tudományos kutatásokat a rozmaring gyógynövény illóolajával (Rosmarinus officinalis), melyről az eredmények alapján ma már tudjuk, hogy lenyűgöző hatékonysággal támogatja az elme kognitív funkcióit, ezen belül is legerőteljesebben az emberi emlékezetet.


EUKALIPTUSZ:

Az Eukaliptusz frissítő, hangulatjavító és elősegíti a figyelem összpontosítását, felfrissítheted vele a légteret, amelyben tanulsz. Tisztítja az elmét, és a feszült érzéseket, ha néhány csepp eukaliptuszt teszünk a diffúzorba.


FODORMENTA:

A mentaolajok élénkítik az elmét. A menta illata serkenti a fókuszérzetet. A Fodormenta a többi menta illóolaj enyhébb alternatívája. Édes, frissítő illatának köszönhetően ideális párologtatni munka vagy tanulás közben. A Fodormenta olaj meglehetősen más, mint a Borsmenta, ezért nyugodtan használhatjuk alternatívaként gyerekeknél és érzékenyebb bőrű személyeknél. Elsősorban kisebb gyerekeknek ez az olaj ajánlott! Ha hosszabb ideig kell koncentrálnunk valamire, használjuk helyileg a Fodormentát, tarkóra és pulzuspontokra kenve, vagy párologtassuk 3-4 cseppjét.BORSMENTA:

Ez az erőteljes illóolaj éberen tart, és fokozza az éberséget, a fókuszt, a koncentrációt és a memória pontosságát. Ajánlott a Fodormenta olaját használni, ha gyermeke nem bírja az erősebb mentol tartalmat! Azonban óvatos használatot igényel menton (keton)-tartalma miatt: várandós és szoptatós kismamák, kisgyermekek, epilepsziás betegek és magas vérnyomással küzdők esetében kerülendő a használata!ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ KEVERÉKEKdoTERRA BALANCE- Egyensúly illóolaj keverék:

A Balance egy érzelmi-egyensúly-keverék, amely nyugodt, jó közérzetet teremt az egész családban. A tanulás nem egyszerű feladat, ezért szülő és gyermek részről is előfordulhat az érzelmi harmónia kikapcsolása vagy a teljesítéstől való szorongás érzése. A Balance segíti a szervezet stresszmentesítését, és a relaxálást. Elősegíti azt, hogy az idegrendszer visszanyerje egyensúlyát, és ezáltal a test összes rendszere kiegyensúlyozottabbá váljon, újra kapcsolatot teremtve az ösztönös énünkkel, lecsitítva félelmeinket, fájdalmainkat.


doTERRA MOTIVATE®- Bátorító Esszenciális illóolaj keverék:

Ez a friss, tiszta és mentás keverék a magabiztosság, az optimizmus és az eltökéltség érzését fogja kiváltani Önből. A dōTERRA Motivate hozzájárul kreatív energiái felszabadításához és ahhoz, hogy bátorságot tudjon meríteni az önmagába vetett hitből. Túlterhelt állapotok, mentális fáradtság, kimerültség esetén, ha elvesztettük a céljainkat és a motivációnkat, ezekben az esetekben kimozdít a bénultságból és segít elindulni, hogy valahol el tudjuk kezdeni, hogy beleinduljunk, akcióba lendüljünk. Elősegíti az önbizalom, a bátorság és a bizakodás érzését. Stabilizáló, kiegyensúlyozó hatással van az érzelmekre. A doTERRA Motivate esszenciálisolaj-keverék az érzékeket stimuláló olajokból áll- hangulatjavító tulajdonságaikról ismert citrusos és mentás esszenciális olajok kombinációja alkotja.

Párologtassunk Motivate olajat tanulás közben a gyermekeink motiválására, hogy jobban menjen a tanulás. Vagy használhatjátok külsőleg is: cseppentsük a tenyerünkre 1 csepp olajat és lélegezzük be mélyen, majd a maradékot kenjük tarkónkra.A felsorolt esszenciális illóolajok alkalmazhatóak gyerekszobában kicsiknek is tanulás közben. Kisebb gyerekeknél javasolt adagolás illóolajanként max. 2-3 csepp.


Nagyobbaknál kombinálható többféle, akár 3- 4 esszenciális illóolaj is, melyekből akár 3-4 cseppet is tehetünk a diffúzorba.
A Touch golyós kivetelű esszenciális illóolajok egyszerűen alkalmazhatóak bárhol, bármikor minden helyzetben. A bőr érzékenységének minimalizálása érdekében frakcionált kókuszolajat adtak az illóolajokhoz, így gyermeke és Ön is biztonságosan használhatja a nap folyamán bármikor. Érdemes pulzuspontokon (nyak, tarkó, csukló) vagy talpon, lábszárakon alkalmazni. A kókuszolajnak nem csak a bőrirritáció megelőzésében van szerepe, de elősegíti az olajok felszívódását és érezheti bőrápoló hatását is.doTERRA Intune Focus Blend (FIGYELEM és KONCENTRÁCIÓ) illóolaj keverék:

Figyelmet és koncentrációt elősegítő illóolaj-keverék, amely tökéletes a tanulási vagy koncentrációs pillanatokban, rendkívüli segítséget nyújtva mindazok számára, akik figyelme elkalandozik, vagy fáradt. Az InTune olyan esszenciális olajokból tevődik össze, melyek segítenek az elvégzendő feladatra koncentrálni, javítják és fenntartják az összpontosítás érzetét, elősegítik a nyugalom és tisztán látás érzetét, ezért szokták a “vizsgaidőszak” keverékének is hívni. Használhatjuk külsőleg: Masszírozzuk bele gyermekünk halántékába, fül mögé, csuklóra a pulzusponthoz, hogy ösztönözze az összpontosítást és a feladatra való koncentrálást, plusz komoly koncentrációt igénylő tanulás előtt tehettek egy-egy cseppet a halántékukra és a tarkójukra is. Az Intune olajat használhatjuk még napi mélypontok idején is, megújult lendületért és frissességért, illetve hatékonyan alkalmazható külsőleg a csuklótokra kenve egy nehéz munkanap alatti összpontosítás megsegítésére.


doTERRA Motivate ( MOTIVÁLÓ, ÖNBIZALOMJAVÍTÓ) illóolaj keverék:

A Motivate olaj, elindít, bátorságot, hajtóerőt és ösztönző erőt ad, hogy végre cselekedjünk, végre tudjuk hajtani a feladatainkat. Az otthoni tanulás nem egyszerű dolog, ne halogassuk a teendőket, hanem használjunk Motivate-t és kezdjünk bele a feladatokba. Túlterhelt állapotok, mentális fáradtság, kimerültség esetén, ha elvesztettük a céljainkat és a motivációnkat, ezekben az esetekben kimozdít a bénultságból és segít elindulni, hogy valahol el tudjuk kezdeni, hogy beleinduljunk, akcióba lendüljünk. Tehát a Motivate lendületet és erőt ad, hogy szembenézzünk a kihívásokkal vagy a viszontagságokkal.
doTERRA Peace - Béke Touch Roll On Illóolaj 10 ml

A Peace olaj a béke, lelki béke olaja, amely nagy segítség lehet számunkra, ha gyermekünk vagy akár mi felnőttek is ADD, ADHD, összpontosítási problémákkal küzdünk vagy bárhol hiperaktivitási gondok merülnek fel. Ha nem tudunk odafigyelni a feladatra, nem tudjuk nyugodtan végigülni az órát, mindig valami eltereli a figyelmünket, akkor használjuk a Peacet. Nagy segítséget jelent akkor is, ha ki kell állnunk szerepelni: szóbeli felelet gyermekeknél, vizsgaidőszakban vagy nagyobb megmérettetések előtt. Párologtassunk Peacet tanulás közben vagy akár az iskolában, az osztályteremben, az órák alatt a gyermekek megnyugtatására is. Vagy használhatjátok külsőleg is: cseppentsük a tenyerünkre 1 csepp olajat és lélegezzük be mélyen, majd a maradékot kenjük tarkónkra. De használhatjuk fürdővizünkbe vagy talpra is lefekvés előtt, a jó alvás elősegítésére.
doTERRA Balance™ Kiegyensúlyozó Keverék Touch Roll On 10 ml


Indítsa napját a doTERRA Balance™ Touch keverékkel.A keverékben fellelhető legtöbb olajat már több ezer éve használják az érzelmi egyensúly és a test harmóniájának elősegítéséhez. Alkalmazza reggelente az egész napon át tartó nyugodt közérzet érdekében. A doTERRA Balance Touch keveréket olyan, az érzelmekre kedvező hatást gyakorló esszenciális olajok alkotják, amelyek együttes erővel járulnak hozzá a megnyugváshoz és a jó közérzethez. A doTERRA Balance Touch aromája édes és fás, ami ideális a kiegyensúlyozott, harmonikus kedélyállapot elősegítéséhez. Alapja frakcionált kókuszolaj, amelyet lucfenyő, kámforfa, kék varádics, kék kamilla és tömjén esszenciális olajok gazdagítanak.
Hozzászólások


bottom of page